Antena 3 CNN Actualitate Psihologul Mihai Copăceanu, printre ultimii discipoli ai academicianului Bălăceanu-Stolnici: ”A influențat mii de oameni cu discursul său împotriva drogurilor, atât de actual astăzi”

Psihologul Mihai Copăceanu, printre ultimii discipoli ai academicianului Bălăceanu-Stolnici: ”A influențat mii de oameni cu discursul său împotriva drogurilor, atât de actual astăzi”

Psihologul Mihai Copăceanu, care a organizat la începutul lunii iulie aniversarea de 100 de ani a academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre legătura dintre ei și despre sfaturile pe care i le-a lăsat moștenire.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Aug 2023   •   19:31

Mihai Copăceanu, psiholog, și unul dintre discipolii academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici a avut o intervenție în direct la Antena 3 CNN.

Citește și: Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, ultimul interviu la 100 de ani. Mesajul transmis tinerilor: "Să lase distracțiile mai la periferie"

”Am fost amândoi prezenți, acum aproape o lună, în Academia Română, și a fost cea mai mare bucurie a vieții sale. Cel mai bun sfat este de a munci constant, nu știi exact unde te duce viața, dar trebuie să ai o profesie sigură și domnia sa spunea foarte mult că, pe lângă faptul că a fost om de știință, el a fost medic neurolog. 

M-am numărat printre ulimii discipoli și printre ultimii doctoranzi ai domniei sale și m-a primit de fiecare dată în casa sa. Și astăzi, din păcate, am fost în casa din care a plecat de dimineață.

Citește și: Constantin Bălăceanu Stolnici, interviu la 100 de ani de viaţă. "Nimeni n-a spus te iubesc din creier, ci din inima" 

Este un profesor, un antropolog, un om de știință remarcabil. În urmă cu 50 de ani, vorbea despre neurocibernetică, ceea ce i-a adus prestigiu inclusiv în America de Sud și a influențat sute, poate mii de oameni, în discursul său împotriva drogurilor, atât de actual, iată, astăzi”, a mărturisit psihologul Mihai Copăceanu.

 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close