Antena 3 CNN Actualitate Psihologul Mirela Zivari, detalii despre comportamentul poliţistului care a produs accidentul din Capitală

Psihologul Mirela Zivari, detalii despre comportamentul poliţistului care a produs accidentul din Capitală

Psihologul Mirela Zivari a analizat comportamentul polițistului după accidentul tragic din Capitală în urma căruia o copilă de 11 ani a murit, iar alta a ajuns la spital cu răni grave.

Psihologul Mirela Zivari, detalii despre comportamentul poliţistului care a produs accidentul din Capitală
de Claudia Popovici    |    15 Ian 2022   •   19:33

Întrebată cum se poate explica un comportament atât de lipsit de empatie, de normalitate, de umanitate a unui agent de poliţie care ar trebui să îi protejeze pe oameni, psihologul Mirela Zivari a spus: 

„Noi oamenii putem să avem în situații surpriză o serie de reacție pe care să nu ni le controlăm foarte bine. Însă de cele mai multe ori în fața morții oamenii au o atitudine emoțională mult mai puternică, ceea ce noi nu am văzut în imaginile surprinse la fața locului.

Cred că ne putem gândi la o structură în care orice tip de emoție ar fi doar în zona agresivității și a devalorizării totale a unei ființe, că vorbim despre un om, că vorbim despre un animal sau orice altceva.

„Această tipologie care frizează patologicul"

Cred că testul psihologic pe care l-a susținut și sper să îl fi susținut să ne aducă mai multe date despre această tipologie care frizează patologicul.

Pentru că este greu și toți cei care am privit imaginile nu ne-am putut imagina că un om, indiferent că este polițist sau care o altă funcție, ar putea să verifice viața sau moartea unei ființe cu piciorul.

Este ceva care vedem doar în filmele în care vorbim despre criminali, vorbim despre oameni care au un sadism extrem, extrem de puternic", a spus psihologul Mirela Zivari la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: politist Capitală accident copil mort Raisa
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close