Antena 3 CNN Actualitate Psihoterapia, un serviciu medical nerecunoscut de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Psihoterapia, un serviciu medical nerecunoscut de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Psihoterapia, un serviciu medical nerecunoscut de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
Sursa foto: Foto: plesslweb.ch
23 Feb 2011   •   16:32

Colegiul Psihologilor din România (CPR) afirmă că CNAS nu recunoaşte serviciile de psihoterapie oferite de către psihologi, în pofida faptului că această specialitate este recunoscută prin lege organică. În prezent, există un număr de peste 1800 de persoane care practică psihoterapia în mod legal, informează Mediafax.

"În România anului 201, un pacient care are nevoie de servicii psihologice trebuie să se adreseze în mod obligatoriu unui medic, care îl poate sau nu trimite la un psiholog, altfel valoarea serviciului psihologic efectuat de către psiholog riscă să nu fie decontată. Totodată, prin noul proiect propus, serviciile de consultaţie psihologică nu sunt recunoscute, iar posibilităţile de colaborare ale psihologilor cu medicii specialişti sunt cu mult diminuate faţă de necesităţile reale ale pacienţilor români", afirmă preşedintele CPR.

Practic, CNAS doreşte să stabilească în mod abuziv, printr-un act administrativ, standarde de calitate contrare prevederilor legii, susţin surse ale CPR.

Prin această măsură CNAS încalcă atât reglementările legale naţionale cât şi practica europeană în domeniu, care recunoaşte şi decontează serviciile psihoterapeutice ca parte a sistemelor de asigurări de sănătate, menţionează sursa citată.

×
Subiecte în articol: CNAS
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close