Antena 3 CNN Actualitate Pui de urs, împușcat la Predeal. Singura lui vină a fost că a început să iubească oamenii

Pui de urs, împușcat la Predeal. Singura lui vină a fost că a început să iubească oamenii

Situație revoltătoare în Predeal, unde un pui de urs a fost împușcat în văzul turiștilor, cu acordul Ministerului Mediului.

Pui de urs, împușcat la Predeal. Singura lui vină a fost că a început să iubească oamenii
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de M.P.    |    01 Iul 2020   •   11:10

Animalul, care era șchiop, fusese abandonat de mama lui, iar de ceva timp se atașase de oameni și venea adesea în preajma lor fără să fie agresiv.

Ca un câine

„Ursul era de doi ani aici, trăia printre noi. Se obișnuise cu oamenii și într-una din zile a ieșit din curte în miezul zilei și a apărut vânătorul căutându-l și avertizând lumea că e periculos.

Vine de mic, a fost lăsat de ursoaică, probabil, după ce a făcut alți pui, și se obișnuise. Și turiștii îi dădeau de mâncare și venea chiar și ziua, nu numai seara. El trecea printre oameni se speria, în momentul când vedea mișcare fugea din fața oamenilor, nu a fost niciodată agresiv.

Nu, noi nu am anunțat, doar că turiștii, în momentul în care văd un urs pe stradă probabil sunau la 112 și atunci se alertau autoritățile. Noi nu am sunat niciodată. Nu ne era frică pentru că el era ca și un câine al casei”, a declarat proprietara pensiunii în apropierea căreia se afla puiul de urs pentru Digi 24.

Ce spun autoritățile

De cealaltă parte, autoritățile se apără și spun că împușcarea animalului a fost ultima soluție pentru că mutarea lui nu ar fi rezolvat problema. Animalul se atașase prea mult de oameni și nu mai putea fi dezobișnuit. 

×
Subiecte în articol: pui de urs împușcat
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close