Antena 3 CNN Actualitate Un pui de urs orfan a fost salvat de la moarte, în Harghita: "Nu putem spune nu putem sau nu vrem"

Un pui de urs orfan a fost salvat de la moarte, în Harghita: "Nu putem spune nu putem sau nu vrem"

Un pui de urs orfan, de numai două luni, a fost salvat de la moarte, în Harghita, dintr-o râpă în care, cel mai probaibl, şi-ar fi găsit sfârşitul.

Un pui de urs orfan a fost salvat de la moarte, în Harghita: "Nu putem spune nu putem sau nu vrem"
Sursa foto: Facebook / Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont
de Alin Tarnovschi    |    30 Mar 2021   •   11:40

Ursulețul a fost găsit înfometat și deshidratat. Din păcate, nu se știe nimic de mamă.

"Având în vedere starea de sănătate a exemplarului, împreună cu reprezentantul centrului de reabilitare a puilor orfani, s-a stabilit ca acesta să fie tratat în primă fază de către medicul veterinar colaborator al centrului, apoi, conform prevederilor HG 323/2010, acesta să fie plasat provizoriu în custodia centrului de reabilitare a puilor orfani de la Bălan, până la atingerea stării fiziologice normale care să permită reintroducerea în habitatul natural de originea", a transmis Garda de Mediu Harghita.

"Pentru ca noi nu putem spune "nu putem" sau "nu vrem" , pentru ca noi facem totul din pasiune și dragoste pentru tot ce înseamnă "munte"...

Intervenție a salvamontistilor din Harghita, echipa Vlăhița pentru recuperarea dintr-o zona de abrupt unui pui de urs de cca 2 luni și predarea lui către cei abilități sa îl îngrijească intr-un centru special pentru creșterea urșilor.

Dupa starea in care se afla puiul de urs exista o mare probabilitate ca ursoaica sa nu mai fie in viata.

Salvamont România, întotdeauna în slujba comunității și a muntelui!", se arată într-o posta pe pagina de Facebook Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont.

Pentru ca noi nu putem spune "nu putem" sau "nu vrem" , pentru ca noi facem totul din pasiune și dragoste pentru tot ce...

Posted by Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont on Tuesday, 30 March 2021

×
Subiecte în articol: Salvamont pui de urs Harghita
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close