Antena 3 CNN Actualitate Un pui de urs a fost salvat după ce a căzut de la înălțime. ”Părea a fi o infracțiune de braconaj”

Un pui de urs a fost salvat după ce a căzut de la înălțime. ”Părea a fi o infracțiune de braconaj”

O echipă de specialiști a salvat un pui de urs care s-a lovit după ce a căzut de la înălțime. Inițial, s-a crezut că este vorba despre un act de braconaj, dar participanții la acțiunea de salvare a ursului nu au găsit capcane.

Un pui de urs a fost salvat după ce a căzut de la înălțime. ”Părea a fi o infracțiune de braconaj”
Sursa foto: Facebook / Poliția Română
de Andrei Naiţă    |    20 Mai 2021   •   13:57

Localnicii care au găsit ursulețul abandonat au crezut inițial ca e victima unui act de braconaj, așa ca au alertat autoritățile. Puiul era deshidratat și speriat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteș, puiul a fost găsit în zona carierei de piatră, rănit la o lăbuță, probabil din cauza unei căderi de la înălțime.

Puiul de urs a fost dus la Gradina Zoologică din Sibiu, unde este hrănit din trei in trei ore cu biberonul.

Abandonat de ursoaică, puiul de urs nu ar fi avut nicio șansă să supraviețuiască, spun medicii.

După ce va trece perioada de recuperare și după întocmirea  documentelor care permit realocarea unui  exemplar dintr-o specie strict protejată,  puiul de urs va ajunge la Centrul de reabilitare Bălan. Reprezentanții Gărzii de Mediu îi îndeamnă pe cei care găsesc un pui de urs abandonat să sune la 112.  Altfel riscă amenzi sau pot fi cercetați pentru braconaj. 

”Părea a fi o infracțiune de braconaj, dar s-a transformat într-o acțiune de salvare a unui pui de urs accidentat!

Ieri după-amiază, un apel 112 informa Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu că, pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus, un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană.

Polițiștii s-au deplasat de urgență în zonă și au găsit un pui de urs.

Constatarea? Era un exemplar de urs brun, de aproximativ 3 kilograme, iar, în zonă, nu au fost descoperite capcane destinate capturării animalelor sălbatice, neexistând suspiciunea braconării acestuia.

Și pentru că prezenta leziuni la un membru, survenite cel mai probabil prin cădere sau alunecare de la înălțime, a fost luată măsura transportării lui la Gradina Zoologică Sibiu, pentru îngrijiri medicale și hrănire”, au scris reprezentanții Poliției Române pe o rețea socială. 

Părea a fi o infracțiune de braconaj, dar s-a transformat într-o acțiune de salvare a unui pui de urs accidentat! Ieri...

Publicată de Politia Romana pe Joi, 20 mai 2021

×
Subiecte în articol: urs
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close