Antena 3 CNN Actualitate Un pui de urs brun s-a intoxicat cu miere halucinogenă | Singurul loc din lume unde se găsește

Un pui de urs brun s-a intoxicat cu miere halucinogenă | Singurul loc din lume unde se găsește

Un pui de urs brun din Turcia s-a intoxicat cu mierea unor albine care au consumat nectarul florilor de azalee. Ursul a fost stabilizat, iar autoritățile le cer oamenilor pe Twitter propuneri de nume pentru acesta.

Un pui de urs brun s-a intoxicat cu miere halucinogenă | Singurul loc din lume unde se găsește
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    12 Aug 2022   •   10:36

Un pui de urs brun din Turcia s-a intoxicat cu miere halucinogenă din cauză că albinele care au produs-o au consumat nectar din florile de azalee.

Animalul a fost filmat în timp ce se clătina și se întorcea de pe o parte pe alta. Oamenii au salvat puiul vizibil slăbit din pădure.

Acesta a fost dus la un cabinet veterinar, unde a primit îngrijiri medicale. Acolo i-a fost administrat un tratament, iar ursul și-a revenit.

Autoritățile din Turcia au precizat că starea puiului de urs este stabilă și că în următoarele zile va fi eliberat. Mai mult, Ministerul turc al Agriculturii le cere oamenilor de pe Twitter să propună un nume pentru micul pui.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mierea halucinogenă este produsă în cantități mici de apicultori în munții Kaçkar de deasupra Mării Negre, singurul loc din lume, în afară de poalele munților Himalaya, unde speciile indigene de rododendroni produc o neurotoxină puternică numită greanotoxină.

×
Subiecte în articol: urs miere
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close