Antena 3 CNN Actualitate Puiul de urs orfan, salvat de la moarte în Harghita, va fi relocat în sanctuarul Libearty din Zărneşti

Puiul de urs orfan, salvat de la moarte în Harghita, va fi relocat în sanctuarul Libearty din Zărneşti

Puiul orfan de urs care care a îndurat foamete și bătăi, își va petrece restul zilelor în Sanctuarul AMP Libearty din Zărneşti, unde va avea parte de o îngrijire corespunzătoare.

Puiul de urs orfan, salvat de la moarte în Harghita, va fi relocat în sanctuarul Libearty din Zărneşti
de Ruxandra Rădulescu    |    27 Apr 2021   •   16:19

Puiul orfan de urs, în vârstă de doi ani, găsit înfometat și deshidratat în localitatea Subcetate din Harghita, va avea parte de tratamentul corespunzător și se va putea juca în voie în Sanctuarul AMP Libearty, noua casă a animăluțului.

După primele investigații este vorba de o mică ursoaică care a fost bătută, hăituită și alungată de oamenii din zonă, doar pentru că venise în oraș pentru a căuta mâncare ca să-și potolească foamea cumplită.

Animalul coborâse de pe dealuri și rătăcea prin curțile oamenilor, care o alungau constant și risca chiar să fie ucisă. Toate acestea vor rămâne doar niște amintiri urâte, pentru că micuța ursoaică a fost recent transportată la Sanctuarul AMP Libearty.

După investigațiile veterinarului, puiuța de urs cântărește 70 de kilograme și este foarte slăbită, foarte mică, și evident malnutrită pentru cei doi ani ai ei.

Micuțul animal a fost vaccinat antirabic, deparazitat și microcipat, și va petrece un timp în zona de carantină a sanctuarului până își va recăpăta forțele, apoi va fi eliberat în pădurea de la Libearty.

Curtea de Apel Constanța a anulat un ordin de ucidere al urșilor emis de Ministerul Mediului

La începutul lunii aprilie, Curtea de Apel Constanța a anulat un ordin din 2009 al Ministerului Mediului și al Ministerului Agriculturii care permitea uciderea urșilor.

Potrivit Federației pentru Protectia Animalelor si Mediului, toate recoltările (execuțiile) de urs, din 2009 și până în prezent au fost ilegale.

Asociația a declarat într-un comunicat că "vor sesiza organismele internaționale și vor continua lupta în justiție pentru apărarea faunei și mediului, astfel încât autoritățile să fie constrânse să adopte măsuri eficiente și non-letale de gestionare a populației de urs".

×
Subiecte în articol: Harghita orfani pui de urs
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close