Antena 3 CNN Actualitate Semnal de alarmă: “Suntem campioni la tragedii aviatice. Un aparat de zbor cade la un an jumătate”

Semnal de alarmă: “Suntem campioni la tragedii aviatice. Un aparat de zbor cade la un an jumătate”

Semnal de alarmă: “Suntem campioni la tragedii aviatice. Un aparat de zbor cade la un an jumătate”
Sursa foto: Foto: VideoNews
02 Iun 2016   •   18:24

Dan Puiu, fratele Lilianei Puiu, care a murit în urma prăbușirii unui elicopter SMURD, în anul 2006, a explicat, în ediția de joi a emisiunii 100 de minute, ce trebuie făcut, din perspectiva sa de vedere, pentru a evita asemenea tragedii.

Omul a explicat că România este campioană când vine vorba de astfel de tragedii aviatice.

“Condoleanțe familiilor care au pierdut aceste persoane. Este cumplit să vorbești despre o asemenea tragedie. Păcat că se rămâne la vorbe. Au trecut zece ani și dacă luăm la rând toate elicopterele care au căzut până acum... este greu să vorbești despre așa ceva. Cred că se face foarte puțin pentru a îndrepta situația.

Concluziile anchetei sunt cele care au fost comunicate oficial. Din informațiile pe care am reușit să le pun eu cap la cap, lucrurile stau cu totul altfel. Îmi doresc să se plece de la faptul că ce prezetanți dvs acum este un vârf de aisberg. Trebuie văzut și restul aisbergului.

Nu îmi doresc să mai treacă cineva prin așa ceva. Sunt multe lucruri de spus și nu pot fi spuse pe televizor.

Vorbim despre un furnizor de servicii. MAI este un furnizor de servicii pentru SMURD. Eu mi-aș dori să existe o competiție firească, normală, cu mai mulți competitori. Oare câte elicoptere trebuie să mai cadă ca să vedem că toate vin de la același furnizor? Aparatul nu este verificat în fiecare zi, credeți-mă că îl am pe fratele meu, în Los Angeles, pe sistem de urgență. Toată lumea respectă regulamentul de la Chicago, aprobat din 1991, exerciții, instruire, verificări de carnete de zbor, dacă se întrunesc toate cerințele, cu experți care să constate dacă sunt sau nu nereguli. Dacă vă uitați pe orice statistică europeană, nu există avioane căzute în misiuni cum există în România. Un aparat la un an jumătate. Suntem campioni la acest capitol.

Acești oameni excepționali trebuie promovați. Își dau și viața. SMURD nu este o organizație, este format din oameni, pe care avem datoria să îi protejăm. Dar problema în acest moment este să găsim cauzele care ne duc la aceste rezultate. Rezultatul este unul singur: Un aparat de zbor căzut la un an și jumătate. Este o medie dramatică! Nu se regăsește această frecvență de tragedii nicăieri în toată Europa."

 

×
Subiecte în articol: prabusire elicopter tragedie frate victime
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close