Antena 3 CNN Actualitate Punctul de Întâlnire: Mircea Duşa şi Nicolae Ciucă, despre capacitatea de apărare a României în faţa ameninţărilor Rusiei

Punctul de Întâlnire: Mircea Duşa şi Nicolae Ciucă, despre capacitatea de apărare a României în faţa ameninţărilor Rusiei

Punctul de Întâlnire: Mircea Duşa şi Nicolae Ciucă, despre capacitatea de apărare a României în faţa ameninţărilor Rusiei
Sursa foto: Foto: Facebook
25 Oct 2015   •   19:49

Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale şi generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Armatei, au dialogat cu Radu Tudor, la "Punctul de Întâlnire", pe tema ameninţărilor Rusiei la adresa României şi cât de pregătită este armata să ne apere.

În urmă cu câteva zile, preşedintele Vladimir Putin spunea că "bazele antibalistice americane construite în Europa de Est pot găzdui sisteme militare ofensive".

Ministrul Mircea Duşa a explicat scopul scutului anti-rachetă de la Deveselu.

"Au existat asemenea declaraţii încă din perioada aderării noastre la NATO. Baza de la Deveselu este o bază strict defensivă, o bază de apărare a României şi al teritoriului NATO" a spus Mircea Duşa.

Cât priveşte apărarea României, generalul Nicolae Ciucă este pe deplin încrezător în forţele noastre.

"Armata Română are capacitatea să răspundă oricărei provocări, fără niciun fel de probleme. Plecăm de la premisa că apărarea începe acasă şi am luat măsuri de a stabili un plan de pregătire şi instruire adaptat la măsurile pe care am putut să le luăm. Au fost sute de exerciţii în plan naţional, sute în plan internaţional, am reusşit astfel să creştem nivelul de inter-operabilitate şi am reuşit să creştem nivelul de acţiune" a spus Nicolae Ciucă.

"Garanţia porneşte de la faptul că toate unităţile Armatei Române au cel puţin 2,3 tururi de misiune în teatrele de operaţii. Este o experienţă care a fost acumulată atât la nivelul soldaţilor şi în mod deosebit la nivelul liderilor. Toate aceste misiuni la care am participat reprezintă elementul fundamental prin care noi garantăm că suntem în măsură să răspundem oricărei provocări" a mai spus şeful Statului Major General.

Ministrul Duşa a ţinut să reitereze şi el faptul că Armata veghează permanent :"Stimaţi români, Armata Română este la datorie 24 de ore din 24" a afirmat Mircea Duşa.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close