Antena 3 CNN Actualitate Punctul de întâlnire: Va fi premier Călin Popescu Tăriceanu, după alegerile din decembrie? Ce spune şeful Senatului

Punctul de întâlnire: Va fi premier Călin Popescu Tăriceanu, după alegerile din decembrie? Ce spune şeful Senatului

Punctul de întâlnire: Va fi premier Călin Popescu Tăriceanu, după alegerile din decembrie? Ce spune şeful Senatului
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Noi 2016   •   19:46

Invitat în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre obiectivele pe care ALDE şi le propune în campanie, dar şi după alegerile din 11 decembrie.

„Noi am avut impresia că suntem într-o ţară democratică. Noi ne-am creat iluzii când de fapt ce iese la suprafaţă este înfricoşător. Trebuie să restabilim începând cu alegerea noului guvern. Instituţiile statului să nu mai fie implicate în lupta politică. Trebuie scoase în afara politicului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Obiectivul ALDE:

„Unii îşi imaginează că principalul scop la campaniei este o luptă acerbă între stânga şi dreapta. O luptă în care unii politicieni îşi propun să-i distrugă pe ceilalţi. Vreau să le arăt oamenilor că România trebuie condusă cu competenţă. Şi am dovedit acest lucru. Avem 11 candidaţi pe listă care au fost pe lista miniştrilor. Oameni care au dovedit că au fost capanbili. Oamenii nu mai au răbdare să asiste la lupte sterile. (...)Aş vrea să mergem spre un proiect de construcţie”.

Ce va face ALDE + PSD cu salariile şi pensiile românilor

„PNL are în programul lui propunerea de a dubla salariile medicilor din 2017, noi am decis o majorare de numai 15% începând cu anul viitor, care este perfect sustenabilă pentru o economie care a crescut cu 6%, cel puţin statisticile asta vorbesc în anul acesta. Al doilea element este că această majorare care este moderată şi rezonabilă şi are în spate creştere economică nu reflectă decât o anumită filozofie pe care am avut-o şi eu în actul de guvernare, când oamenii ştiu foarte bine că salariile au crescut cu peste 60% net, că pensiile s-au dublat. A fost o perioadă de bunăstare bazată pe o creştere economică serioasă. În perioda care urmează,  aş fi foarte rezervat să fac promisiuni. (...)Nimeni nu vorbeşte de elementul esenţial: creşterea economică. Fără creştere economică nu putem majora salariile. Primul nostru punct este stimularea creşterii economice”, a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu, premierul PSD-ALDE?

„Sigur că pot să fiu prim-ministru. Dar alegerea persoanei care să fie premier este o problemă de negociere, dar mai avem ceva timp să ajungem cu bine în care îmi doresc să formăm majoritatea. Mai avem şi nişte probleme politice, care ne sunt semnalate de la Cotroceni, din păcate, într-o manieră pe care pe mine mă surprinde, cu alte cuvinte preşedintele îşi doreşte o soluţie care să ignore votul cetăţenilor şi lucrul acesta eu nu sunt dispus să-l accept şi nici colegii noştri de la PSD. Cred că ar fi o gravă încălcare a spiritului democraţiei parlamentare, dar fără îndoială, problema participării noastre la guvern este o problemă pe care o avem în vedere, stăm să ne gândim care ar fi cele mai bune formule în viitoarea guvernare. Pe ce dorim să punem accent. Care sunt priorităţile. (...) Eu am observat că alegerea lui Cioloş să reprezinte PNL a întărit că partidul este incapabil să-şi selecteze liderii. Să trebuiască să te duci la piaţă să cauţi un lider. Oamenii încep să realizeze că după un an de zile dedezorganizare, vor să vadă o echipă bazată pe oameni competenţi (...) Noi am făcut dovada, ceilalţi vin cu promisiuni”, a mai spus Tăriceanu.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close