Punctul de întâlnire. Cel mai popular politician independent, reţinut de DNA. Care sunt paşii următori

de G.S.    |    06 Sep 2015   •   19:37

Primarul Sorin Oprescu a fost reţinut de DNA pentru luare de mită. Primarul Bucureştiului a fost ridicat de procurorii anticorupţie după ce unul din subordonaţii săi din Primăria Capitalei şi unul dintre oamenii săi de încredere au primit 25.000 de euro din cei 60.000 ceruţi pentru Sorin Oprescu, de la patru denunţători. 

 
Conform DNA, Sorin Oprescu făcea parte dintr-un  grup infracţional care cerea şpagă firmelor care aveau contracte cu municipalitatea. Partea primarului era de 10% din valoarea contractelor, deşi informaţiile de mai devreme erau că acesta beneficia de un procent din profitul brut al firmelor contractante. 
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3, alături de invitaţii săi, Mircea Diaconu, europarlamentar independent şi Victor Alistar, director executiv Transparency International. 

 
Victor Alistar a explicat care sunt paşii următori în anchetă.
 
"Avem referatul pentru propunerea de arestare preventivă. Referatul face trimitere la istoricul dosarului care, în cazul lui Sorin Oprescu, s-a extins zilele trecute. Se bazează pe interceptări audio între persoane care se consideră că făceau parte din acest grup infracţional. La data de 05.09 ar fi aderat Sorin Oprescu la acest grup infracţional. Rămâne de văzut legătura de cauzalitate. Participaţiunea la infracţiune trebuie să fie cu caracter intenţionat. Deci referatul se bazează pe o coroborare a mai multor elemente. A fost înregistrat în martie 2015, uşor-uşor au avut loc extinderea urmăririi penale pentru mai multe persoane şi ulterior şi pentru Sorin Oprescu. Urmează ca apărarea să îşi facă şi ea apărarea ei."

Europarlamentarul independent, Mircea Diaconu, a explicat că nu crede că Sorin Oprescu a fost în stare să facă acest lucru.

 
"Dincolo de amănunte, eu nu mă pricep, dar prost nu este. Ţintă, cum a fost atâta timp. Eu am experinţa publică a unor alte flagranturi, cum a fost atunci cu domnul Remeş. Eu aştept cu nerăbdare ce vor hotărî judecătorii în seara asta, dar nu pot să cred că Sorin Oprescu a făcut acest lucru. Eu personal nu cred."
 

Parteneri
x close