Antena 3 Actualitate Punctul de întâlnire: Cum a aflat Lia Olguța Vasilescu că va fi arestată. ”Vă luăm perla săptămâna viitoare!”

Punctul de întâlnire: Cum a aflat Lia Olguța Vasilescu că va fi arestată. ”Vă luăm perla săptămâna viitoare!”

25 Sep 2016   •   20:55
Punctul de întâlnire: Cum a aflat Lia Olguța Vasilescu că va fi arestată. ”Vă luăm perla săptămâna viitoare!”

Primarul Craiovei Lia Olguța Vasilescu a vorbit, la Punctul de Întâlnire, despre scurgerile de informații de la DNA, criticate în presă atât de fostul președinte Traian Băsescu, în legătură cu dosarul care o privește pe fiica sa, Ioana, cât și de alți politicieni cu dosare penale.

”Eu am aflat cu o săptămână înainte să fiu arestată, pentru că un avocat din Craiova care a mers la DNA București avea un caz acolo și i s-a spus de către un polițist judiciar ”ne vedem și săptămâna viitoare”. ”Păi de ce, că eu nu mai am treabă cu clientul meu?” ”Păi vă luăm perla săptămâna viitoare și o să veniți toți avocați aici să o apărați”, a povestit Lia Olguța Vasilescu, comentând astfel declarațiile făcute de Traian Băsescu în dosarul de la DNA al fiicei sale.

Ioana Băsescu, urmărită penal în dosarul campaniei din 2009

Fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, notarul Ioana Băsescu, este urmărită penal, sub control judiciar, pentru instigare la spălare de bani și abuz în serviciu, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Potrivit comunicatului, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, şi fostul concubin al acesteia, Giovanni-Mario Francesco, au făcut, în 2010, o excursie în Cuba, folosindu-se de bani pe care i-au obţinut în mod nelegal pentru campania prezidenţială din 2009 de la o companie cu capital majoritar de stat. 

În același dosar, mai sunt sub control judiciar și Elena Udrea, Gheorghe Nastasia (secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, la acea vreme), Victor Tarhon, și Giovanni-Mario Francesco.

”Un mic grup de procurori se jură că mă va face să cer custodia nepotului”

Înainte cu câteva ore ca fiica sa să fie chemată la DNA, la un post de televiziune, Traian Băsescu a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi că a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre ficele sale, iar procuroarea Florentina Mirică face parte din acest grup.

”Am aflat prin DNA că este un mic grup de procurori care se jură că mă va face să cer custodia copilului, unuia din nepoţi, adica va aresta părinţii. Sunt câţiva procurori apropiaţi doamnei Kovesi pe care i-a cărat şi i-a pus consilieri după ce au rezolvat nişte dosare. Nu o să spun nume, dar vă spun acest adevăr, va veni şi acea zi când voi face publice numele”, a spus Traian Băsescu.

 

×

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close