Antena 3 CNN Actualitate Punctul de Întâlnire. România, distrusă cu premeditare

Punctul de Întâlnire. România, distrusă cu premeditare

Punctul de Întâlnire. România, distrusă cu premeditare
18 Sep 2016   •   20:49

Băile Herculane s-au transformat într-o ruină. Ani de zile turiștii, localnicii, oameni ai presei au semnalat dezinteresul total al autorităților locale și a celor de la nivel național, față de această stațiune care ar putea aduce venituri de milioane de euro țării, dacă ar fi reabilitată și readusă la statutul său de Perlă a stațiunilor Europene, așa cum a fost numită în anii săi de glorie.

În România, turismul balnear este exploatat foarte puţin faţă de uriaşul potenţial pe care îl are, deşi Organizaţia Mondială a Turismului România recunoaşte ţara noastră ca fiind statul european cu cele mai multe izvoare minerale. 

Una dintre cele mai frumoase clădiri din Herculane, cea a cazinoului, este la un pas să se prăbușească. Într-o situație similară este și cea a cazinoului din Constanța, altă dată un reper al litoralului românesc.

Abandonul acestor simboluri a fost discutat duminică, la ”Punctul de Întâlnire”, de Radu Tudor și invitații săi, Victor Alistar și Mircea Diaconu.

”În România totul se decide la vârfuri. Câțiva oameni. Dacă nu, nu. Dacă vârful piramidei e putred, așa rămâne” este concluzia amară a europarlamentarului Mircea Diaconu.


 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close