Antena 3 CNN Actualitate Punctul de întâlnire: Scandalul cailor de la proteste, o manipulare tipică României

Punctul de întâlnire: Scandalul cailor de la proteste, o manipulare tipică României

Punctul de întâlnire: Scandalul cailor de la proteste, o manipulare tipică României
Sursa foto: Foto: captura video Jandarmeria Romana/Facebook
de M.Z.    |    27 Noi 2017   •   19:30

Noile proteste față de legile Justiției au scos în stradă, duminică seara, peste 10.000 de oameni numai în Capitală, iar în orele următoare au început manipulări despre pericolul folosirii cailor de către Jandermia română, care a fost prezentă în stradă, pentru a asigura ordinea publică.

Spre exemplu, Cristina Guseth, cea care a fost aproape de a ajunge ministru al Justiției, transmite un mesaj de indignare într-o postare pe pagina de socializare. 

Guseth este de părere că jandarmeria a pus în pericol viața celor care au fost la protest, prin folosirea cailor. 

”Cailor le crește păr lung peste iarnă, de până la 5 centimetri, pentru a putea face față frigului. Caii Jandarmeriei Române sunt tunși la piele și au toaletate din părul lung care le-ar fi ținut de frig, un J sau o stea. Unde este protecția animalelor? Voi avea grijă ca acest abuz să fie văzut în lumea largă. (...)

În afară de abuzul împotriva cailor, Jandarmeria pune în pericol viața celor care au venit la protest, unii dintre ei copii”, a scris Cristina Guseth, pe pagina sa de Facebook.

În replică, Jandarmeria spune că nu consideră folosirea cailor la proteste un incident, ei utilizând aceste animale pentru a orienta masa de manifestanți pe o singură bandă, în anumite zone, pentru a putea fi liberă, astfel, banda de siguranță.

Subiectul a fost dezbătut luni, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, unde Radu Tudor a difuzat cu poliția călare, la proteste din SUA și Marea Britanie.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close