Antena 3 CNN Actualitate Purtătorul de cuvânt al PNL: România nu se află în dificultate în criza imigranţilor, nu prezentăm vulnerabilități

Purtătorul de cuvânt al PNL: România nu se află în dificultate în criza imigranţilor, nu prezentăm vulnerabilități

Purtătorul de cuvânt al PNL: România nu se află în dificultate în criza imigranţilor, nu prezentăm vulnerabilități
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Aug 2015   •   20:26

România nu se află în dificultate și nu prezintă vulnerabilități în ceea ce privește valul de refugiați sirieni, context în care ar trebui să se discute și despre aderarea țării noastre la Schengen, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al PNL, scrie Agerpres.

"România trebuie să fie parte a răspunsului unificat al UE la această mare, mare situație de dificultate. Nu este de dorit să generăm anumite resentimente, anumite ostilități vizavi de acest val de refugiați. Trebuie priviți cu umanitate, modul de abordare trebuie să țină cont atât de drepturile omului, dar și de drepturile refugiatului. Orice om în această țară (...) trebuie să aibă dreptul la securitate, la viață, sănătate și învățământ. (...) Nu este vorba de imaginea Europei, nu este vorba de imaginea României, ci de viețile acestor oameni", a spus Ionuţ Stroe, după ședința Comisiei de unificare a PNL, care a avut loc la Gura Humorului, județul Suceava.

"În momentul de față, România nu se află în dificultate, nu prezentăm vulnerabilități. Ne dorim ca odată cu aceste angajamente pe care le avem cu apartenența la UE, să discutăm cât se poate de demn și despre spațiul Schengen și modul în care susținem lărgirea spațiului Schengen prin cuprinderea României. Față de alte state, credem că România s-a achitat și se achită de toate îndatoririle și obligațiile prevăzute de acordul de primire în acest spațiu", a declarat Stroe.

×
Subiecte în articol: imigranti criza imigranţilor PNL
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close