Antena 3 CNN Actualitate Purtătorul de cuvânt al SRI, reacție la acuzaţiile fostului ofiţer Daniel Dragomir: „Va veni vremea când toți vor fi obligaţi să prezinte dovezi”

Purtătorul de cuvânt al SRI, reacție la acuzaţiile fostului ofiţer Daniel Dragomir: „Va veni vremea când toți vor fi obligaţi să prezinte dovezi”

Purtătorul de cuvânt al SRI, reacție la acuzaţiile fostului ofiţer Daniel Dragomir: „Va veni vremea când toți vor fi obligaţi să prezinte dovezi”
Sursa foto: foto: Ovidiu Marincea/Facebook
02 Oct 2017   •   12:46

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Ovidiu Marincea, scrie, într-o postare pe Facebook, că „va veni vremea când toți cei care aruncă în neștire cu acuzații neprobate” la adresa SRI vor fi obligați să prezinte și dovezi.

Reacția lui Ovidiu Marincea vine după cele mai recente dezvăluiri ale fostului colonel SRI Daniel Dragomir, care a declarat că 90% din cifra de afaceri a firmelor acoperite provine din contracte cu statul.

Marincea susține că s-a ajuns în situația ca SRI să fie socotit vinovat pentru orice problemă din România pentru că unui serviciu secret îi este foarte greu să se apere.

”S-a ajuns ca orice problema din Romania care nu are explicatii sau solutii sa fie atribuita SRI. De ce? Pentru ca unui serviciu secret ii este foarte greu sa se apare. Nu suntem Inspectia Muncii sa scoatem la televizor documente, si nici vreun partid politic sa ne putem trimite armate de influenceri la televizor. 

E cea mai simpla metoda, dar extrem de periculoasa, sa vorbesti despre firme acoperite, milioane de romani interceptati si alte enormitati care prind usor la publicul dornic de "vinovati de serviciu". 

Este si vina SRI care putea face mai mult in ceea ce priveste promovarea culturii de securitate in randul populatiei, mai mult in deschiderea sa catre cetatean, ca cetateanul sa ne cunoasca, sa stie cu ce ne ocupam. 

Pentru ca, din pacate, foarte multi romani nu stiu cu ce se ocupa SRI. 

Se spune ca ascultam telefoane, ca spionam, ca arestam impreuna cu procurorii, lucruri culese tot de la televizor. La televizor unde, din pacate, foarte multi jurnalisti isi fac documentarea tot de pe Google. 

Dar vom iesi mai mult, vom comunica mai mult, vom explica mai mult. Si va veni vremea cand toti cei care arunca in nestire cu acuzatii neprobate in spatiul public vor fi obligati sa prezinte dovezile.

(...) Ma uit la fostul ofiter Daniel Dragomir pe B1 TV si la ce debiteaza la televizor. Eu inteleg ca daca scrii SRI pe burtiera face rating, dar, domnule Dragomir, spuneti, domnule, o firma acoperita a SRI. Stiti? Exista? Este o prostie mai mare decat dumneavoastra. SRI nu are firme acoperite. E usor de decriptat ceea ce incercati sa faceti, dar ramaneti, va rog, in limitele credibilului, macar”, a scris Ovidiu Marincea, pe Facebook.
 

 

×
Subiecte în articol: daniel dragomir
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close