x close

Puşcărie pentru import de seminţe. Andreea Stroe îţi prezintă povestea fabuloasă a unui fost diplomat care a căzut în dizgraţia comuniştilor, după ce a încercat salvarea agriculturii româneşti

de A.M.P    |    25 Ian 2015   •   18:26
Puşcărie pentru import de seminţe. Andreea Stroe îţi prezintă povestea fabuloasă a unui fost diplomat care a căzut în dizgraţia comuniştilor, după ce a încercat salvarea agriculturii româneşti 482

Realizatoarea emisiunii ”News Magazine”, Andreea Stroe, a prezentat, într-o postare pe blogul personal, povestea fabuloasă a unui fost diplomat care a căzut în dizgraţia comuniştilor, după ce a pus bazele celei mai mai ferme pentru producerea seminţelor de legume din România şi Europa de Est.

"E povestea seminţelor româneşti, seminţele care sunt folosite de fermieri pentru a produce legume şi fructe. Dar povestea asta are un început care are legătură cu fabulosul, deşi fostul diplomat despre care vom vorbi a sfârşit tragic. Personajul acesta legendar, despre care niciun copil nu învaţă la şcoală, deşi ar trebui, se numeşte Aurelian Popescu", începe Andreea Stroe, într-o postare cu titlul: Puşcărie pentru import de seminţe - Povestea fabuloasă a fostului diplomat A. Popescu".

Diplomat de carieră, Aurelian Popescu şi-a stabilit ca deziderat salvarea agriculturii româneşti, prin crearea de soiuri de seminţe adaptate solului şi climei din România. "Am găsit în ţară haos de soiuri nepotrivite şi în majoritatea cazurilor corcite. Ce se producea la noi erau seminţe neconforme cu regulamentele ştiinţifice", scria diplomatul, în anii 30.

Citeşte întreaga poveste a lui Aurelian Popescu pe www.andreeastroe.ro

Citeşte mai multe despre:

Andreea Stroe News Magazine
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati