Antena 3 CNN Actualitate Puțini români știu asta! Orașul din România care este înfrățit chiar cu Wuhan

Puțini români știu asta! Orașul din România care este înfrățit chiar cu Wuhan

Puțini români știu acest detaliu cel puțin interesant. Un oraș din România este înfrățit de mulți ani cu regiunea chineză Wuhan, locul considerat epicentrul epidemiei de coronavirus.

Puțini români știu asta! Orașul din România care este înfrățit chiar cu Wuhan
Sursa foto: Pixabay.com
03 Mar 2020   •   18:28

Este vorba despre orașul Galați, care este înfrățit cu Wuhan din anul 1987. Se pare că înfrățirea a fost „aranjată” chiar de Nicolae Ceaușescu.

Grație înfrățirii, de-a lungul anilor delegații ale Primăriei, Consiliului Județean și Camerei de Comerț și Industrie din Galați au efectuat vizite în Regiunea Wuhan, iar cei din Wuhan au efectuat mai multe vizite la Galați, ultimele fiind în 2011, când a fost semnat un protocol de colaborare între CJ Galați și Regiunea Wuhan și în 2014, când o delegație a Regiunii Wuhan a venit la Galați pentru semnarea unui Memorandum de Colaborare, în prezența ambasadorului Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Huo Yuzhen, a consulului general al Chinei de la Constanţa şi a unui secretar de stat la Cancelaria primului ministru Victor Ponta.

Potrivit memorandumului de cooperare pentru perioada 2014-2017, ar fi urmat ca cele două camere de comerţ să asigure tot sprijinul necesar investitorilor din cele două ţări, să le prezinte toate oportunităţile de investiţii şi colaborare și să organizeze târguri şi alte acţiuni comune, scrie galați365.ro.

Memorandumurile semnate în 2014 nu avut nici un efect în privința colaborării economice, notează sursa citată.

×
Subiecte în articol: coronavirus Wuhan
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close