Antena 3 CNN Actualitate Puțura, la Comisie: „Sunt judecători condamndați politic"-VIDEO

Puțura, la Comisie: „Sunt judecători condamndați politic"-VIDEO

Puțura, la Comisie: „Sunt judecători condamndați politic"-VIDEO
Sursa foto: FOTO: Agerpres
18 Oct 2017   •   20:53

Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, a fost și el audiat miercuri la Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI.

Claudiu Manda spune că Ovidiu Puțura a dat informații despre anumite dosare „cum evoluează și cât de repede și cât de bine, inclusiv cu nume. A prezentat o situație în care spune că există judecător condamnat și judecători anchetați pentru infracțiunea de abuz în serviciu formulată de către DNA, singurul motiv fiind că  pentru ca soluția pe care au dat-o în dosar nu era în opinia procurorilor DNA. Există o judecătoare condamnată deja" a afirmat Manda.

Mai mult, în urma declarațiilor sale, președintele comisiei, Claudiu Manda a afirmat că Ovidiu Puțura a declarat că „majoritatea miniștrilor din perioada 2012 - 2016, dar și un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai importanți sau mai vocali, cam de la fiecare partid, ar fi fost interceptați pe mandate de siguranță națională a afirmat Manda citându-l pe Puțura, în cadrul conferinței de presă transmisă de Antena 3.

„Ce ne-a șocat a fost — spunând că atât timp cât s-a ocupat în cadrul Ministerului Justiției și avea acces la acest fel de informații, având calitatea de șef al structurii de securitate, în perioada în care a fost, și vorbim de perioada 2012 — 2016, guvernarea respectivă — majoritatea miniștrilor au fost interceptați pe mandate de siguranță națională, iar din Parlament, din ce își aduce domnia sa aminte, un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai importanți sau mai vocali, cam de la fiecare partid", a precizat Manda.

Puțura a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la cinci ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupție.

 

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei condamnati comisie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close