Antena 3 CNN Actualitate Q&A: Băsescu, în stenogramele ruşilor de la ALRO

Q&A: Băsescu, în stenogramele ruşilor de la ALRO

Q&A: Băsescu, în stenogramele ruşilor de la ALRO
18 Ian 2014   •   22:14

În contextul ieşirii şefului statului în momentul în care reporterul Antenei 3 Ionuţ Cristache a încercat să-i pună o întrebare legată de ancheta PDL-Gazprom-Ioana Băsescu, Alessandra Stoicescu a prezentat la "Q&A" până la ce nivel s-a implicat Traian Băsescu într-un alt dosar important, dosarul ALRO.

În acest sens, Alessandra Stoicescu a prezentat câteva dintre stenogramele deţinute de procurori care arată cum Comandantul (Traian Băsescu - potrivit procurorilor) s-a implicat activ în dosarul ALRO şi a avut o discuţie "extrem de serioasă" cu fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş.

Stenograma prezentată la "Q&A" este a unei discuţii purtate de Vitaly Maschitskiy şi Valery Krasnov, oficialii grupului rusesc Marco.

 K: Alo? Alo? M: Alo? Ce faci acolo? K: Bine, am aterizat şi direct de la aeroport m-am dus să-l întâmpin pe Trump (Dorin Cocoş - potrivit procurorilor). M-a sunat Colegul, a spus că întâlnirea a durat multe ore. Eu am întârziat 5 minute. A venit aici. Nu era sigur.

K: Da. Am stat 40 de minute. M-a lămurit că întâlnirea pe care a avut-o cu Comandantul (Traian Băsescu - potrivit procurorilor) a fost extrem de utilă.

M: Da, da, am înţeles.

K: S-a implicat activ în problema asta, a avut o discuţie extrem de serioasă cu Pilotul (Codruţ Şereş - potrivit procurorilor) şi a preluat controlul asupra problemei. S-a scris o rezoluţie la hârtiile pe care le-am transmis.

M: Ceea ce Pilotul neagă cu seninătate, nu?

K: Nu, nu a confirmat că a avut loc discuţia şi totul s-a îndreptat aici după această intervenţie. A avut loc o convorbire telefonică într-o pauză şi Pilotul a confirmat asta, iar discuţia a fost foarte serioasă. A trimis hârtia noastră, unde scria că problema trebuie neapărat rezolvată şi a cerut să facă nu doar în interesul Guvernului, dar şi în interesul poporului. Sper ca o decizie să fie luată nu în interesul Guvernului, ci în interesul poporului. O chestiune destul de dură.

×
Subiecte în articol: Q&A ALRO
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close