Antena 3 CNN Actualitate Q&A. Mariana Rarinca: Nu mă tem de acţiunile DNA

Q&A. Mariana Rarinca: Nu mă tem de acţiunile DNA

Q&A. Mariana Rarinca: Nu mă tem de acţiunile DNA
Sursa foto: Foto: VideoNews
30 Mai 2015   •   23:40
Victima preşedintelui Curţii Supreme, Livia Stanciu, susţine că nu se teme de acţiunile DNA. Asta după ce şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi a cerut anularea achitării Marianei Rarinca. 
 
Kovesi a formulat o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a salva astfel scaunul şefei Inaltei Curti de Casatie şi Justitie, spun jurnalistii de la Luju.ro. 
 
Motivul pentru care judecatoarea Risantea Găgescu a dispus achitarea Marianei Rarinca ar fi fost de fapt o răzbunare, scriu jurnalştii de la Lumea Justiţiei. 
 
Judecătoarea care a decis să o achite pe Mariana Rarinca avusese o dispută cu Livia Stanciu intr-o sedinta CSM din 2013, in care judecatoarea Curtii de apel Bucuresti a sustinut interviul pentru promovarea la Curtea Supremă. 
 
DNA sustine acum, după încheierea procesului că judecătoarea Găgescu nu a fost impartiala pentru ca Livia Stanciu s-a opus promovarii ei la ICCJ. Procurorii DNA nu au ţinut cont însă de un lucru: susţin că Rarinca a şantajat pentru 20.000 de euro, însă femeia voia doar banii pe care familia Stanciu îi datora. 
 
Contestatia in anulare a DNA nu are insa nicio sansa sa fie admisa, consideră juriştii. 
 
Jurnalistii luju.ro au dezvaluit ca CSM ar fi facut deja o ancheta in acest caz imediat dupa ce Mariana Rarinca a fost arestata si a sesizat Consiliul.
 
Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că ar fi şantajat-o pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv după ce a stat şase luni în arest. 
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza meteo
x close