Antena 3 CNN Actualitate Q&A: Tânăr de 19 ani, ucis prin înfometare la Periprava. Ficior recunoaşte că deţinuţii erau bătuţi

Q&A: Tânăr de 19 ani, ucis prin înfometare la Periprava. Ficior recunoaşte că deţinuţii erau bătuţi

Q&A: Tânăr de 19 ani, ucis prin înfometare la Periprava. Ficior recunoaşte că deţinuţii erau bătuţi
de M.T.    |    21 Sep 2013   •   22:20

În cadrul emisiunii "Q&A" de la Antena 3, Alessandra Stoicescu a prezentat cazul unui tânăr de 19 ani care a murit în închisoarea de la Periprava din cauza tratamentului la care a fost supus.

Foaia de observaţie clinică a victimei arată că aceasta suferea de mai multe afecţiuni, iar organismul său se afla într-o stare proastă.

„Este vorba de cel mai tânăr decedat de la Periprava din timpul lui Ficior. Este evident că a murit de foame. A fost arestat cu doi ani înainte, deci nu stătuse 7 ani în închisoare. A fost arestat în 1958 şi a murit în 1960, este evident că totul s-a întâmplat din cauza regimului de exterminare la care a fost supus”, a declarat preşedintele IICCMER, Andrei Muraru, într-o intervenţie telefonică.

„A fost arestat pentru încercare de trecere frauduloasă a frontierei. Această explicaţie că deţinuţii veneau deja distrofici sau foarte bolnavi nu se susţine în acest caz şi în multe altele dintre cele 103”, a adăugat Muraru.

Într-un alt document prezentat în cadrul emisiunii, o mărturie a lui Ioan Ficior din data de 5 iunie 2013 pentru IICCMER, se confirmă faptul că deţinuţii de la Periprava erau bătuţi.


×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close