Antena 3 CNN Actualitate Q&A: Titus Corlăţean - "Sunem într-un moment mai dificil al relaţiei cu Ungaria"

Q&A: Titus Corlăţean - "Sunem într-un moment mai dificil al relaţiei cu Ungaria"

Q&A: Titus Corlăţean - "Sunem într-un moment mai dificil al relaţiei cu Ungaria"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    16 Feb 2013   •   22:11

Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, a declarat, în cadrul emisiunii "Q&A" cu Alessandra Stoicescu, că "suntem într-un moment mai dificil" al relaţiei cu Ungaria.

Ministrul a comentat situaţia drept un peste care cele două state trebuie să treacă menţinând o relaţie corectă. În opinia oficialului, autorităţile de la Budapesta mizează pe o inflamare a spiritului naţionalist pentru a mai strânge voturi şi simpatii de la maghiarii din Transilvania, care au cetăţenie ungară.

"Ceea ce contează la Budapesta este numărul de voturi, inclusiv de la maghiarii din Transilvania care au cetăţenie ungară, pentru o bătălie electorală care se anunţă foarte aprinsă", a spus ministrul.



Într-un interviu acordat vineri postului tv M1, Martonyi a declarat că presa din România a jucat un rol crucial în dramatizarea cazului arborării steagului secuiesc, subliniind că au putut fi auzite şi voci moderate.
   
Atitudinea elitei politice din România riscă să provoace răni grave şi să afecteze grav parteneriatul strategic care a avut rezultate notabile în ultimii doi-trei ani, a subliniat şeful diplomaţiei ungare. Însă Janos Martonyi a exprimat speranţa că "strigătul de luptă se va stinge". 
   

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close