Antena 3 CNN Actualitate RA-APPS va scoate la vânzare trei sferturi din imobilele pe care le deţine. Chiriaşii nu sunt interesaţi să cumpere

RA-APPS va scoate la vânzare trei sferturi din imobilele pe care le deţine. Chiriaşii nu sunt interesaţi să cumpere

RA-APPS va scoate la vânzare trei sferturi din imobilele pe care le deţine. Chiriaşii nu sunt interesaţi să cumpere
Sursa foto: Foto: ro-news.ro
de N.B.    |    17 Noi 2011   •   20:52

Chiriaşii de lux la stat trebuie să umble în cont, ca să-şi cumpere casele sau să-şi facă bagajele. RA-APPS va scoate la vanzare trei sferturi dintre imobilele pe care le deţine. Vilele şi apartamentele, cele mai multe situate în zone selecte ale Capitalei, vor fi licitate, iar statul speră să obţină, în total, peste 160 de milioane de euro.

Anul trecut RA-APPS a cheltuit pe întreţinerea imobilelor cu 5 milioane de euro mai mult decât a încasat din chirii. Acum Regia va vinde 733 de imobile din cele 1100 pe care le deţine. La prima strigare, actualii chriaşi nu par interesaţi să devină proprietari.

În patrimoniul RA-APPS vor rămâne doar clădirile aflate în litigiu sau cele care sunt sedii de instituţii ori reşedinţe ale foştilor şefi de stat.

Licitaţia va fi una cu strigare, iar preţul va fi stabilit de evaluatori autorizaţi. De exemplu, casa în care locuieşte preşedintele Senatului, Mircea Geoană ar putea avea un preţ destul de ridicat, pornind de la 850.000 de euro.

Regia mai deţine şi 108 imobile aflate acum în litigii. Vor fi şi ele scoase la vânzare imediat ce va fi clarificată situaţia juridică. În urma licitaţiilor, statul speră să încaseze cel puţin 164 de milioane de euro.

 

×
Subiecte în articol: RAAPPS imobile licitatie demnitari RA-APPS
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close