Antena 3 CNN Actualitate Rabla 2022. Sesiunile de înscriere pentru Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost prelungite. Care este noul termen

Rabla 2022. Sesiunile de înscriere pentru Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost prelungite. Care este noul termen

Administraţia Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de înscriere atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoane juridice, inclusiv UAT–uri și instituții publice în Programul Rabla Clasic şi Rabla Plus. Care este noul termen

Rabla 2022. Sesiunile de înscriere pentru Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost prelungite. Care este noul termen
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Radu VioreanuADUCodrin Prisecaru
de Claudia Popovici    |    30 Mai 2022   •   17:44

Mai exact, sesiunile de depunere a dosarelor în cadrul Programelor Rabla Clasic, Rabla Plus și Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități se va putea face până la data de 31 iulie 2022.

De asemenea, sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, a fost prelungită până la data de 12 august 2022.

“Am decis să prelungim perioada de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul acestor programe pentru a facilita accesul la finanțare a cât mai multor beneficiari.

Prin programele noastre urmărim îndeplinirea obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă și ne dorim să finanțăm cât mai multe autovehicule electrice și electrice hibride prin intermediul Programului Rabla Plus.

În același timp, susținem finanțarea în procent de 100% din cheltuielile eligibile pentru instalarea de stații de reîncărcare, suma maximă fiind de 190.000 lei, în cadrul Programului Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități.

Este o necesitate să politizăm implementarea acestor programe la nivel național pentru a oferi avantaje tuturor celor care aleg autovehicule prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat președintele AFM, Laurențiu Adrian Neculaescu, se arată în comunicatul de presă

×
Parteneri
Horoscop 5 iunie. Taurii văd totul clar, Racii luptă din răsputeri
x close