Antena 3 CNN Actualitate Rabla electrocasnice 2021. A treia etapă a programului începe vineri cu vouchere de 400 lei

Rabla electrocasnice 2021. A treia etapă a programului începe vineri cu vouchere de 400 lei

Ministerul Mediului anunță că vineri începe a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice, în care se eliberează vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Rabla electrocasnice 2021. A treia etapă a programului începe vineri cu vouchere de 400 lei
Sursa foto: Gettyimages
de Maria Zărnescu    |    17 Iun 2021   •   14:36

Potrivit unui comunicat la Ministerului Mediului, etapa a treia începe vineri la ora 10.00.

Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, de 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++ și de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Bugetul alocat acestei etape este de 15 milioane de lei.

Fondurile alocate pentru etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice, destinată achiziției de televizoare, laptopuri și tablete s-au epuizat în 35 de minute, iar cel al primei etape, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice, în mai puțin de 24 de ore.

Primele două etape au avut bugete de 30 de milioane de lei.

Rabla electrocasnice 2021. Cum se accesează platforma de vouchere

Valabilitatea voucherelor este de 15 zile din momentul validării acestora pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Contul de utilizator este un element de noutate al acestei ediții a programului și permite atât selecția voucherelor, cât și urmărirea statusului acestora.

"Se accesează Rabla electrocasnice de pe site-ul afm.ro, clientul își creează contul, sunt date personale nume, prenume, CNP și trebuie să încărcăm o poză cu buletinul plus o declarație ce se generează din platformă", a explicat reprezentantul unui magazin.

Bugetul primei etape a programului Rabla pentru electrocasnice a fost epuizat în mai puțin de la 24 de ore de la lansare. Astfel, au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice.

În total, Etapa 1 a beneficiat de un buget de 30 milioane lei.

Bugetul de 30 de milioane de lei, epuizat în 35 de minute

Bugetul total de 30 de milioane de lei pentru a doua etapă a programului a fost epuizat în numai 35 de minute.

Vineri dimineață a început cea mai aşteptată etapă din programul Rabla pentru electrocasnice 2021. Românii și-au putut cumpăra, cu reducere de la stat televizoare, laptopuri sau tablete. Voucherele s-au epuizat în doar 35 de minute.

×
Subiecte în articol: vouchere
Parteneri
Copil cu o boală extrem de rară, internat la Timişoara
x close