Antena 3 CNN Actualitate Rabla pentru electrocasnice se amână din nou

Rabla pentru electrocasnice se amână din nou

Programul Rabla pentru electrocasnice se amână din nou! Deşi ministrul Mediului anunţase că românii îşi vor putea cumpăra electrocasnice noi cu reducere, incepand din 7 mai, surse din cadrul instituţiei transmit că programul se va lansa abia săptămâna viitoare.

Rabla pentru electrocasnice se amână din nou
de Raluca Bîrcă    |    06 Mai 2021   •   20:39

Totodată, în ediţia din acest an, procedura de înscriere va fi mai complicată.

După ce anul trecut nici măcar nu a mai fost lansat, Programul Rabla pentru electrocasnice suferă o nouă amânare, transmit surse din cadrul instituţiei.

Aşadar, nu va mai debuta pe 7 mai, aşa cum promitea ministrul Mediului Tanczos Barna, ci abia săptămâna viitoare.

"Aşteptam cu mare interes, atât noi, cât şi clienţii, startul campaniei. O aşteptăm de ceva timp. Avem destul de mulţi clienti care ne întreabă zilnic", spune Cosmin Burducea, managerul unui magazin de electrocasnice.

Nu numai că lansarea întârzie, dar programul va fi şi modificat, iar cei din industrie se tem că înscrierea le va da bătăi de cap clienţilor.

Înscrierea va fi mai complicată anul acesta

Anul acesta, transmit aceleaşi surse din cadrul Ministerului Mediului, înscrierea va fi ceva mai complicată. Cei care îşi doresc electrocasnice noi, vor fi nevoiţi să îşi facă mai întâi un cont pe site ul AFM, ceea ce înainte nu era o obligaţie.

Mai apoi, voucherele de reducere vor fi obţinute treptat: întâi pentru electrocasnicele mari şi după, pentru celelalte categorii.

Voucherele de reducere din programul Rabla pentru electrocasnice 

Prin programul de la Ministerul Mediului, toţi cei care vor să-şi cumpere electrocasnice noi, vor primi, în schimbul aparatelor vechi patru tipuri de vouchere de reducere.

- aspiratoare – 200 de lei;
- tablete și mașini de spălat rufe – 300 de lei;
- aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase – 400 de lei;
- laptopuri – finanțare de 500 de lei;

"Oamenii sunt interesaţi, mai ales în această perioadă, în care, mare parte a timpului o stăm acasă, de produsele IT şi vor îmbrăţisa aceste reduceri la laptopuri", a adăugat managerul magazinului de electrocasnice.

Inițial, Rabla pentru electrocasnice trebuia să înceapă pe 15 decembrie 2020, însă programul a fost amânat din cauza problemelor tehnice apărute la platforma de înscriere on-line.

×
Subiecte în articol: Rabla pentru electrocasnice
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close