Antena 3 CNN Actualitate Rabla Plus 2022. Bugetul pentru persoane juridice a fost epuizat în mai puţin de două ore

Rabla Plus 2022. Bugetul pentru persoane juridice a fost epuizat în mai puţin de două ore

Rabla Plus 2022. Bugetul programului Rabla Plus alocat persoanelor juridice a fost epuizat în mai puţin de două ore de la startul sesiunii de înscrieri ce a demarat astăzi.

Rabla Plus 2022. Bugetul pentru persoane juridice a fost epuizat în mai puţin de două ore
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    13 Mai 2022   •   16:02

"Mă bucur că firmele din România încurajează transportul cu emisii zero şi aleg maşinile full electrice în detrimentul celor clasice. Sunt convins că epuizarea bugetului programului Rabla Plus dedicat persoanelor juridice într-o oră şi 37 de minute se datorează pe de-o parte popularităţii în creştere a maşinilor electrice ca mijloc de deplasare iar, pe de altă parte, tendinţei de limitare a consumului de combustibil generate de costurile tot mai mari ale carburantului", a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

"Privind la perspectiva europeană care prevede că din 2035 să nu mai fie produse maşini cu motoare clasice, cred că România se pregăteşte bine de pe acum pentru ceea ce va urma.

Rabla Plus nu doar că vine cu una dintre cele mai mari finanţări din Europa, de aproximativ 10.000 de euro pentru maşinile full electrice, dar sprijină şi o cultură de mediu a transportului din ţara noastră", a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Rabla 2022. A început o nouă sesiune de înscrieri | Președintele AFM: "Am făcut o reaşezare a bugetelor"

Astăzi a început o nouă sesiune de înscriere în programele Rabla şi Rabla Plus. O noutate a programelor, în acest an, este că pot aplica și instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale.

"Pe data de 13 mai se va lansa noua sesiune Rabla. Am făcut o reaşezare a bugetelor ţinând cont de cererea şi nevoia pieţei pentru un număr cât mai mare de autovehicule electrice”, a declarat, recent, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu-Adrian Neculaescu, potrivit Agerpres.

"Am alocat pentru Programul Rabla - persoane fizice suma de 335 de milioane de lei, pentru persoane juridice suma de 123 de milioane de lei şi, pentru prima dată, instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale vor avea o axă de finanţare doar a lor, a cărei alocare va fi de 50 de milioane de lei.

De asemenea, pentru Programul Rabla Plus persoane fizice am alocat 262 de milioane de lei, pentru persoanele juridice 190 de milioane de lei, iar instituţiile publice vor avea, de asemenea, 100 de milioane de lei alocate numai în această sesiune", a mai precizat acesta.

×
Subiecte în articol: buget

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Șeful ANAF a demisionat! Mesajul transmis de Lucian Heiuș
x close