Antena 3 Actualitate Mitropolia Moldovei: Decizie de ultim moment legată de racla cu moaștele Sfintei Parascheva!

Mitropolia Moldovei: Decizie de ultim moment legată de racla cu moaștele Sfintei Parascheva!

de Diana Dragotescu    |    13 Oct 2020   •   17:40
Mitropolia Moldovei: Decizie de ultim moment legată de racla cu moaștele Sfintei Parascheva!
Sursa foto: Hepta

Racla cu moaștele Sfintei Parascheva va fi scoasă, miercuri, în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași, a anunțat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu.

Decizia a fost luată în urma unor critici dure la vârful Bisericii, după ce autoritățiile au descis să interzică pelerinajul de Sfânta Parascheva pentru cei care nu locuiesc la Iași.

Miercuri, începând cu ora 9:00, se va sluji Sfânta Liturghie pe podiumul amenajat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul Catedralei Mitropolitane din Iași. 

"În zona din fața acestui podium vor fi amplasate scaune plasate la doi metri unul de celălalt pe toate direcțiile, scaune ce vor marca locul unde vor sta credincioșii. Din păcate, având în vedere restricția impusă la nivel național, doar cei care au reședința în municipiul Iași vor putea pătrunde în acest spațiu, după principiul primul venit, primul care ocupă un loc. Tot aici, pe aceste scaune din fața podiumului, vor sta și cei aproximativ 50 de invitați ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, reprezentanți ai unor instituții sau personalități din domenii precum medicina, cultura sau educația.

Cei care nu vor putea pătrunde în acest perimetru vor putea să urmărească momentul solemn al Sfintei Liturghii pe două ecrane mari amplasate pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt - unul cu orientare spre Piața Unirii, celălalt spre Palatul Culturii”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, conform Mediafax. 

Împodobirea baldachinului cu flori va începe în această seară

În acestă seară va începe împodobirea cu flori a baldachinului din curtea Catedralei Mitropolitane, de către familia Buștei din București:

"Cel mai probabil, în această noapte sau mâine dimineață devreme se va scoate racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva și va fi depusă în acest baldachin. E un moment tradițional, datând de dinainte de 1989, ca măcar în ziua de 14 octombrie racla să fie scoasă din Catedrala Mitropolitană. În anii anteriori, racla era scoasă afară mai devreme de momentul prăznuirii, întrucât rândul pelerinilor era atât de mare încât nu putea fi gestionat doar în interiorul lăcașului de cult și în curte”, a mai spus Constantin Sturzu.
 

×
Subiecte în articol: sfanta parascheva moaste curte Iași

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close