Antena 3 CNN Actualitate Scandal la poarta Mitropoliei! Racla Sfintei Parascheva va fi scoasă din Catedrală în scurt timp

Scandal la poarta Mitropoliei! Racla Sfintei Parascheva va fi scoasă din Catedrală în scurt timp

A fost scandal noaptea trecută la poarta Mitropoliei Iași, unde zeci de oameni s-au certat cu jandarmii, fiind nemulțumiți că nu au acces la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, deoarece nu aveau reședința în oraș.

Scandal la poarta Mitropoliei! Racla Sfintei Parascheva va fi scoasă din Catedrală în scurt timp
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    14 Oct 2020   •   08:10

Municipiul Iași este, în acest moment, cel mai important loc pentru credincioși. În scurt timp, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din Catedrală.

Din păcate, pelerinii nu vor putea participa la Sfânta Liturghie așa cum se întâmpla în anii trecuți. Din cauza pandemiei, doar 500 de pelerini pot lua parte acum la slujbă. 

Măsurile i-au nemulțumit însă pe credincioșii veniți de la sute de kilometri. Astfel, zeci de persoane prezente în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au protestat, noaptea trecută, împotriva măsurilor impuse de autorități.

Mânați de furie, aceștia s-au certat cu jandarmii aflați acolo pentru a asigura ordinea, uitând de restricțiile esențiale în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Slujba va putea fi urmărită și pe ecranele amplasate în oraș

Cei care nu voir putea intra în perimetrul stabilit din fața Mitropoliei vor putea urmări momentul pe ecrane mari amplasate pe ecranele din oraș. 

”Se va scoate racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva și va fi depusă în baldachin. E un moment tradițional, datând de dinainte de 1989, ca măcar în data de 14 octombrie, racla să fie scoasă din Catedrala Mitropolitană. 

În alți ani, racla era scoasă mai devreme de momentul prăznuirii, întrucât rândul pelerinilor era atât de mare încât nu putea fi gestionat doar în interiorul lăcașului de cult și în curte”,  a declarat Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Și împodobirea baldachinului pe care este așezată racla Sfintei Cuvioase Parascheva a fost atipică în acest an. Familia care se ocupă de 17 ani de împodobirea acestuia, a avut voie să lase doar câteva flori în jurul raclei.

 

×
Subiecte în articol: Sfânta Parascheva racla
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close