Radarele, vizate de o modificare importantă

de D.G.    |    26 Mar 2016   •   18:42
Radarele, vizate de o modificare importantă foto: opiniatimisoarei.ro

Parlamentarii vor să modifice Codul Rutier. Șoferii ar urma să fie amendaţi pentru viteză excesivă doar dacă au fost avertizaţi că sunt într-o zonă monitorizată. Aleşilor li se par mari şi sancţiunile şi se gândesc să mai taie din ele, potrivit digi24.ro

Marea supărare a parlamentarilor este că politiştii de la rutieră stau ascunşi când înregistrează viteza maşinilor. Un deputat social-democrat este supărat că în loc să prevină accidentele ca în Occident, poliţiştii vânează şoferii ca să facă norma la amenzi.

Ciprian Nica, deputat PSD: „ Io cu ochii mei am văzut cum stau ascunşi după camioane şi stau la pândă ca la drumul mare, haiducie să prindă oamenii. Întotdeauna se pune radarul şi pistolul numai pe drumurile drepte, unde poţi să iei un pic viteză mai mare sau când eşti în pantă, când laşi maşina să meargă singură şi oricum depăşeşte viteza.”

Nu numai radarele îi irită pe aleşi, dar şi amenzile mari.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: „Sunt prea mari faţă de salariile românilor. Nu poţi dacă salariul creşte la douăzeci de milioane de lei să dai zece milioane amendă, nu există niciunde în lumea asta aşa ceva”

Amenzile de circulaţie pentru persoane fizice sunt cuprinse acum 210 şi 2.100 lei, dar vor creşte din mai când salariul minim ajunge la 1.250 lei. 

x close