Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre a fost arestat pentru a fi dat exemplu societăţii

Radu Mazăre a fost arestat pentru a fi dat exemplu societăţii

Radu Mazăre a fost arestat pentru a fi dat exemplu societăţii
de S.T.    |    17 Apr 2015   •   10:44

Radu Mazăre a fost arestat pentru a fi dat exemplu societăţii, reiese din motivarea judecătorilor de la instanţa supremă. Magistraţii au ţinut cont şi de perioada îndelungată în care s-ar fi desfăşurat activitatea infracţională şi de sumele ameţitoare de bani care ar fi fost primite drept şpagă.

Lăsarea în libertate a fostului primar al Constanţei i-ar fi făcut pe unii dintre români să creadă că ar putea scăpa de pedeapsă, chiar dacă încalcă legea, susţin magistraţii.

Magistraţii arată că Radu Mazăre şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat şi el preventiv în acest caz, sunt acuzaţi de comiterea unor infracţiuni grave, iar valoarea sumelor cerute şi primite drept mită se ridică la nouă milioane de euro, motiv pentru care se justifică arestare lor.

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită de la firme pe care le-a sprijinit pentru a obţine autorizaţii necesare construirii unor mall-uri în Constanţa. Fostul edil mai este acuzat că, în perioada 2008 - 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială, peste şapte milioane de euro pentru că ar fi asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului.

×
Subiecte în articol: Radu Mazare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close