Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre are emoții! Procurorii DNA fac percheziții în dosarul în care este cercetat primarul

Radu Mazăre are emoții! Procurorii DNA fac percheziții în dosarul în care este cercetat primarul

Radu Mazăre are emoții! Procurorii DNA fac percheziții în dosarul în care este cercetat primarul
22 Apr 2014   •   12:16

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează marți percheziții domiciliare la trei adrese din municipiul Constanța în dosarul în care este cercetat primarul Radu Mazăre.

"Ca urmare a autorizării de către instanța competentă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție efectuează percheziții domiciliare în trei locații situate în municipiul Constanța, niciuna dintre locații nefiind sediul vreunei instituții publice", informează AGERPRES.

Perchezițiile au fost efectuate în cauza penală în care Radu Mazăre, Alexandru Mazăre și Avraham Morgenstern sunt cercetați pentru fapte de corupție.

În 18 aprilie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins contestația DNA și au decis ca primarul Constanței, Radu Mazăre, să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și fals în declarații.

Procurorii susțin că, în anul 2011, omul de afaceri Morgenstern Avraham, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a oferit lui Radu Mazăre, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, suma totală de 175.000 de euro, pentru a facilita câștigarea de către acea societate, în condiții avantajoase, a licitației având ca obiect contractul de construire a Campusului social "Henri Coandă" în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Banii au fost trecuți prin conturile mai multor societăți offshore și au ajuns în final la Radu Mazăre și fratele acestuia, Alexandru Mazăre, potrivit DNA.

Aceste sume de bani au fost oferite primarului Radu Mazăre pentru ca acesta să efectueze o serie de demersuri, unele intrând în atribuțiile sale de serviciu — inițierea unor hotărâri de Consiliu Local—, altele în afara atribuțiilor de serviciu, cum ar fi consilierea reprezentantului Shapir Structures, Morgenstern Avraham, în cadrul a numeroase întâlniri avute de cei doi pe parcursul desfășurării procedurii de achiziție.

Anchetatorii afirmă că unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de primar în favoarea societății Shapir Structures au fost cele prin care, la solicitarea lui Morgenstern Avraham, a fost aprobată creșterea valorii contractului de achiziție cu suma de 3.722.910 lei fără TVA — circa 900.000 de euro, adică de la 37.241.120 lei, cât a fost valoarea estimată de autoritatea contractantă la publicarea anunțului de achiziție publică, la 40.964.030 lei, cât a fost oferta financiară a societății Shapir.

×
Subiecte în articol: Radu Mazare perchezitii DNA
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close