Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre: Dăm startul la reabilitarea falezei din zona Cazinoului Constanţa

Radu Mazăre: Dăm startul la reabilitarea falezei din zona Cazinoului Constanţa

Radu Mazăre: Dăm startul la reabilitarea falezei din zona Cazinoului Constanţa
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    26 Oct 2012   •   19:55

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat vineri începerea lucrărilor de reabilitare a falezei din zona Cazinoului şi a prezentat mai multe proiecte realizate de municipalitate, care au în vedere reabilitarea zonei Peninsulare şi care vor începe în următoarea perioadă.

"Astăzi dăm startul lucrărilor pentru marea reabilitare a zonei Peninsulare. Este, poate, zona din Constanţa cea mai întârziată sau uitată, cum spuneau o parte din constănţeni, şi asta s-a întâmplat fiindcă reabilitarea aceasta necesită foarte mulţi bani pe care Primăria nu-i avea la momentul respectiv ca să-i investească în zona Peninsulară. Trebuia să facă locuinţe pentru amărâţi, trebuia să facă locuinţe pentru tineri, să repare asfaltul. Totuşi, iată că a fost un lucru bun pentru că dacă am fi băgat bani din bugetul local acum patru - cinci ani n-am mai fi putut accesa fonduri europene pe nişte lucruri care erau deja făcute. Astăzi dăm drumul la reabilitarea falezei începând din zona portului şi până în zona portului Tomis, valoarea lucrărilor fiind de patru milioane de euro, bani din fonduri europene. Lucrările constau în reabilitarea integrală a falezei atât ce înseamnă partea inferioară, structură care este dărâmată, stabilopozi, plus partea exterioară, la suprafaţă, pe care o vedeţi aici, paviment din granit şi tot mobilierul urban adecvat acestei zone vechi: băncuţe, stâlpi de iluminat, pavilioane, chioşcuri", a declarat Radu Mazăre, vineri, într-o conferinţă de presă, susţinută chiar pe faleză în zona unde au început lucrările de reabilitare, scrie Mediafax.

Primarul a menţionat că un alt proiect destinat transformării zonei Peninsulare, anume reabilitarea Pieţei Ovidiu, va începe peste trei săptămâni.

Radu Mazăre a menţionat şi alte lucrări din zonă, reabilitarea parcului Carol şi realizarea primului tronson din şoseaua de coastă, lucrări care vor începe în primăvara anului viitor.

Primarul Radu Mazăre a mai anunţat că Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa a început schimbarea conductelor de apă şi a canalizării în zona Peninsulară, valoarea totală a investiţiilor în această zonă ridicându-se la 50 de milioane de euro.

"Reabilitarea străzilor înseamnă mobilier urban şi toate străzile făcute ca în centrul vechi din Bucureşti cu paviment din granit. Despre acelaşi tip de paviment discutăm aici, pe faleza de la Cazino, discutăm în Piaţa Ovidiu şi pe toate străduţele din zona peninsulară. Ca o estimare totală a fondurilor europene care vor intra cu tot cu şoseaua de coastă discutăm despre aproximativ 30 - 35 de milioane de euro, atenţie, bani europeni, plus investiţia pe care o face Regia Judeţeană de Apă care este tot cu BERD şi o parte cu bani europeni, în jur de 10-15 milioane de euro. Discutăm de 50 milioane de euro care vor intra în zona peninsulară", a mai explicat primarul municipiului Constanţa.


×
Subiecte în articol: Radu Mazare
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close