Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre, despre afacerile din Portul Constanţa

Radu Mazăre, despre afacerile din Portul Constanţa

12 Apr 2014   •   22:29
Primarul Constanţei Radu Mazăre a vorbit, în cadrul emisiunii  Q&A de la Antena 3, despre afacerile din Portul Constanţa.

Radu Mazăre a precizat că pe milionarii care fac afaceri în Portul Constanţa "îi disperă" scoaterea pe bursă a acţiunilor portului şi "transparentizarea". "Va fi societatea publică, pe bursă, şi atunci totul va fi la vedere. Asta îi distruge".


Edilul a precizat că scoaterea pe Bursă a acţiunilor Portului Constanţa este nefastă pentru afaceriştii din port pentru că aceştia nu îşi vor mai putea păstra monopolul pe operaţiunile pe care le desfăşoară.

După ce Portul Constanţa devine o societate cotată la Bursă, tarifele nu vor mai fi stabilite de către secretarii de stat sau de miniştri, lucru care îi va dezavantaja pe afaceriştii din port, a mai precizat edilul.

"Ei au contractele de închiriere pe terenuri, cu excepţia lui Bosânceanu care e proprietar în şantierul naval, în rest toţi au contractele de chirii de 20 şi ceva de ani şi plătesc aceleaşi preţuri ca acum 15-20 de ani, stabilite prin ordin de ministru", a adăugat Radu Mazăre.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a explicat ce se va întâmpla cu Portul Constanţa

×
Parteneri
A murit Paco Rabanne
x close