Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre, pagină falsă de Facebook care anunţă o nouă candidatură la Primăria Constanţa: "A fost depusă o plângere"

Radu Mazăre, pagină falsă de Facebook care anunţă o nouă candidatură la Primăria Constanţa: "A fost depusă o plângere"

O persoană necunoscută a creat o pagină falsă de Facebook cu numele fostului primar al oraşului Constanţa, Radu Mazăre, şi a reuşit să strângă deja peste 4.000 de followeri prin postările prin care anunţă o nouă candidatură în anul 2024.

Radu Mazăre, pagină falsă de Facebook care anunţă o nouă candidatură la Primăria Constanţa: "A fost depusă o plângere"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Alin Tarnovschi    |    05 Aug 2021   •   17:09

Numele lui Radu Mazăre a fost folosit pentru a crea pagina şi pentru a-i anunţa pe cei interesaţi că fostul primar va candida la alegerile din 2024 pentru Primăria Constanţa, lucru infirmat de avocata lui Mazăre.

"Această pagină se adresează constănțenilor adevărați, zecilor de mii de constănțeni care m-au votat și m-au susținut. În schimb, au dat buzna milogii de la rezist altfel, să mă înjure, raporteze, să îmi blocheze promovarea postărilor. Pe această cale vă anunț, că nu-mi bagă nimeni pumnul în gură. Nu mai e mult și adevărul va ieși la iveală. Radu Mazăre 2024!", se arată în prima postare de pe pagina falsă de Facebook.

Faptul că pe Facebook există o pagină falsă ce îi poartă numele a ajuns şi la urechile fostului primar al Constanţei, astfel că, prin intermediul avocatului, a depus o plângere.

"Ca urmare a apariției în spatiul public a unor informații referitoare la aparția unui cont de facebook cu numele Radu Mazăre, va aduc la cunostinta următoarele: pe data de 29.07.2021, a fost deschis un cont fals de Facebook (pagina personală și pagina publica) sub numele de Radu Mazăre.

Aceste pagini propaga informatii false în mediul online folosind numele de Radu Mazăre. Ne dezicem de orice declarație și asociere  cu numele Radu Mazare.

Există în acest sens o plangere adresată organelor competente  pentru luarea unor măsuri urgente de a depista persoanele responsabile cu distributia unor astfel de informatii false", a scris Lizeta Haralambie, avocata lui Radu Mazăre, într-o informare pentru presă.

×
Subiecte în articol: Radu Mazare Facebook
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close