Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre acuză statul că a comis "fraudă la extrădare"

Radu Mazăre acuză statul că a comis "fraudă la extrădare"

Radu Mazăre a adus noi dovezi cu care speră să convingă judecătorii că nu a existat o cooperare reală intre statul Madagascar şi România pentru aducerea lui în ţară.

Radu Mazăre acuză statul că a comis "fraudă la extrădare"
Sursa foto: HEPTA
de Adelina Miron    |    11 Mai 2021   •   13:07

Într-o nouă cerere depusă la Curtea de Apel Bucuresti, acesta scrie, printre altele: "exercitarea dreptului subsemnatului de a putea părăsi în mod real și efectiv teritoriul României în termen de 45 de zile de la data punerii în libertate.

În subsidiar, în temeiul art.74 alin. din Legea nr. 302/20004 să mă repună în situația anterioară, cu consecința transferului pe teritoriul Republicii Madagascar, urmând a se parcurge, din nou, procedura de extrădare."

Radu Mazăre cere, de asemenea, instanței "să ia act de poziția oficială a statului malgaș, transmisă pe cale oficială prin care se anulează procedura de extrădare a subsemnatului și că în cauză a existat o fraudă la extrădare”.

Radu Mazăre este în prezent în penitenciar, fiind condamnat la 9 ani de detenţie într-un dosar privind retrocedările din staţiunea Mamaia.

E oficial: Radu Mazăre a fost extrădat ilegal din Madagascar în România. Instanţa a dispus să fie retrimis în insula africană

×
Subiecte în articol: Radu Mazare extradare frauda
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close