Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre: Sunt interceptat de când e Băsescu preşedinte

Radu Mazăre: Sunt interceptat de când e Băsescu preşedinte

Radu Mazăre: Sunt interceptat de când e Băsescu preşedinte
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Apr 2014   •   14:13

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a vorbit, joi, despre acuzaţiile care i se aduc.

"Sunt nevinovat! Este o absurditate să se spună că am luat şpagă", a spus edilul constănţean.

"Procurorii n-au fost în stare să convingă completul de judecată cu interceptările pe care le-au pus în dosar (...). De când a venit Băsescu pe scaun sunt interceptat", a mai spus Radu Mazăre.

Acesta susţine că interceptările depuse la dosar au fost scoase din context. "Am fost interceptat că am discutat de 5 ori cu cel care realiza cartierul. Acel om de afaceri care a realizat cartierul pentru săraci lucrează de 10 ani de zile în programul de asfaltare din Constanţa. M-am întâlnit cu el, eu sunt un primar atipic".

Radu Mazăre, este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Procurorii susţin că banii daţi de firma care a câştigat construcţia cartierului social Henri Coandă ar fi ajuns la Mazăre prin intermediul omului de afaceri Elan Schwartzenberg.

Presupusa şpagă ar fi fost virată în trei tranşe, prin firme off shore, greu de detectat. Din analiza extraselor de cont şi a interceptărilor unor convorbiri telefonice dintre Mazăre şi Schwartzenberg reiese că la fel de implicat a fost şi fratele primarului Constanţei. Astfel în contul acestuia din Israel au fost virate 2 din cele 3 transe ale şpăgii.

×
Subiecte în articol: Radu Mazare interceptari presedinte dosar
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close