Antena 3 CNN Actualitate Radu Oprea: ”E destul de greu de explicat electoratului PSD și cetăţenilor de ce ar reveni Florin Cîţu în fruntea Guvernului”

Radu Oprea: ”E destul de greu de explicat electoratului PSD și cetăţenilor de ce ar reveni Florin Cîţu în fruntea Guvernului”

Radu Oprea a afirmat, marţi seară că este greu de explicat cetăţenilor de ce ar reveni în fruntea guvernului Florin Cîţu, dat jos de către PSD, în urma moțiunii de cenzură.

Radu Oprea: ”E destul de greu de explicat electoratului PSD și cetăţenilor de ce ar reveni Florin Cîţu în fruntea Guvernului”
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    16 Noi 2021   •   22:16

„E destul de greu de explicat electoratului PSD, dar nu numai electoratului PSD, în general cetăţenilor din România de ce ar reveni în fruntea Guvernului Florin Cîţu care tocmai a fost dat jos printr-o moţiune de cenzură iniţiată de PSD”, a declarat Radu Oprea la postul Profit News Tv.

Pe de altă parte, PSD susține că un guvern trebuie format urgent:

„Este important ca măsurile care trebuiesc luate imediat să poată să fie luate şi aici vorbesc şi de măririle de pensii şi alocaţii şi vorbesc şi despre a pune în aplicare imediat legea privitoare la plafonarea şi la compensarea facturilor la energie electrică şi la gaze şi la tot ceea ce înseamnă lupta cu pandemia şi scăderea accelerată a numărului de îmbolnăviri şi a presiunii pe spitale. Plus că nu e foarte clar ce se întâmplă cu şcolile”, a mai spus Radu Oprea.

Florin Cîțu: "S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri cu primul premier din partea PNL"

PNL a votat, marți seară, în cadrul ședinței Biroului Executiv, ca premierul să fie dat prin rotație de liberali și social-democrați. Fiecare va avea la dispoziție un an și jumătate pentru a conduce Executivul.

Florin Cîțu a anunțat că nu a fost votată flexibilizarea numelui premierului propus de PNL.

„S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri cu primul premier din partea PNL. Am discutat (de flexibilizarea numelui premierului propus de PNL - n.r.), dar nu s-a votat”, spune Florin Cîțu.

Acesta a precizat că, în prezent, propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru este liderul partidului.

„Propunerea noastră o să meargă apoi la președintele României, care atributul constituțional. Încă vorbim de programul de guvernare. Vedeți, vorbim de premier, dar nu avem program de guvernare. Nu vomm renunța la cota unică”, adaugă Cîțu

Liderul PNL afirmă că ministerele avizatoare vor fi împărțite între PSD și PNL.

„PNL nu a pus niciun fel de condiție pe numele propuse de PSD”, afirmă Cîțu, întrebat care e poziția sa, în condițiile în care PSD nu îl acceptă ca șef al Executivului.

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close