Antena 3 CNN Actualitate "Mă întorc la muncă, e treabă de făcut!" | Radu, unul dintre pompierii răniți la Crevedia și tratați în străinătate, a fost externat

"Mă întorc la muncă, e treabă de făcut!" | Radu, unul dintre pompierii răniți la Crevedia și tratați în străinătate, a fost externat

Radu, unul dintre pompierii răniți la Crevedia și tratați în străinătate, a fost externat. Tânărul s-a întâlnit marți cu ambasadorul României în Austria, căruia i-a transmis că doreşte să revină la muncă.

"Mă întorc la muncă, e treabă de făcut!" | Radu, unul dintre pompierii răniți la Crevedia și tratați în străinătate, a fost externat
Sursa foto: Ambasada Romaniei in Austria / Botschaft von Rumänien in Österreich/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2023   •   23:14

Radu este primul pompier recuperat și repatriat din lotul Crevedia, dintre cei transferați în străinătate. 

După o săptămână în Austria, la Clinica Universitară din Graz, la secția de chirurgie plastică, sub coordonarea prof. univ. dr. Lars Kamolz, a reușit să se refacă complet, pentru a se întoarce, cât mai curând, la băieții lui, pompierii, care-l așteaptă la DMV- Detașamentul Mihai Viteazul din București, a transmis Ambasada României în Austria, marţi, într-o postare pe pagina de Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Iată un scurt dialog purtat cu pompierul recuperat:

"Unde te întorci?

La București, voiam de fapt la Bruxelles, pentru colegul meu, să mă vadă, contează mult. 

Regrete?

A întrebat prima dată cum sunt eu. Asta am întrebat și eu, când m-am trezit. Luptă mare, să merg la ambulanță, sau să mă duc după el. El a vorbit cu tata prima dată. Ce face Radu? Regret că nu m-am întors după el, și m-au dus la ambulanță. Acum el e la Bruxelles, intubat.

Mulțumit?

Doctorii austrieci au fost extraordinari, asistentele și mai extraordinare, jos pălăria, condițiile … nu mă așteptam. A fost foarte bine. Foarte mulțumit. Doar că, mai reci un pic, în sens bun. Serioși, foarte serioși.

DSU, Floreasca?

Aoleo, foarte mulțumit, de când am plecat de la incendiu, inclusiv echipajul SMURD, cel puțin în cazul meu, au acționat superb. Le mulțumesc tuturor. Foarte empatici. Primul bandaj, schimbat la Floreasca, pus de el. A apăsat de câte ori era nevoie. Primul salvator al salvatorului. Mi-a salvat practic fața.

Ce urmează?

Recuperare, să mă întorc la muncă, e treabă de făcut! Mi-au spus băieții că îmi duc lipsa la DMV!".

Pompierul se întoarce acasă… Am schimbat câteva cuvinte cu Radu S., de meserie pompier și de vocație salvator de...

Publicată de Ambasada Romaniei in Austria / Botschaft von Rumänien in Österreich pe Marţi, 5 septembrie 2023

Citeşte şi: Patronii stației GPL de la Crevedia au fost reținuți

Un singur rănit în exploziile la stația GPL din Crevedia este în continuare în stare critică. Este vorba despre pacientul transferat într-un spital din Milano.

Conform bilanțului dublei explozii de la Crevedia, transmis marți de Ministerul Sănătății, 11 pacienți sunt internați în România în stare medie sau ușoară, din care 6 se află la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București, iar trei la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București.

Cinci pacienți au murit. 30 au fost externați, iar 12 au fost transferați în străinătate.

×
Subiecte în articol: pompier Crevedia Radu
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close