Antena 3 CNN Actualitate "Un preşedinte împotriva României", carte interzisă la Bucureşti

"Un preşedinte împotriva României", carte interzisă la Bucureşti

"Un preşedinte împotriva României", carte interzisă la Bucureşti
de S.T.    |    23 Noi 2015   •   22:41

Scriitorul şi jurnalistul Radu Portocală a denunţat presiuni făcute în ceea ce priveşte promovarea şi distribuirea în librării a noii sale cărţi, "Un preşedinte împotriva României".

"Mi-e foarte greu să vă spun ce s-a întâmplat. Colaborarea cu editura Cartier a mers foarte bine, totul a mers foarte repede, cartea era pregătită să apară pentru Guadeamus. Ideea lansării a dispărut după aceea. Încă de miercuri, de când s-a deschis Gaudeamus, un prieten care s-a dus să o cumpere mi-a telefonat şi mi-a spus că s-a scos de sub tejghea, după care lucrurile au continuat la fel. Joi am scris la editură să întreb ce se întâmplă. Nu am primit niciun răspuns şi astăzi aflu că de fapt a fost o opoziţie foarte fermă a difuzorului editurii în România. (...) Aparent, e un domn foarte agresiv şi foarte furios. E împotriva mea", a relatat Radu Portocală luni la "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea".

"Astăzi am discutat cu directorul editurii de la Chişinău pentru a găsi o modalitate de a rupe contractul şi o să încerc să găsesc un alt editor care să fie mai puţin influenţabil. Dacă este hotărârea proprie a difuzorului sau dacă el a fost influenţat de altcineva, ceea ce mi se pare destul de logic, nu ştiu", a mai spus scriitorul Radu Portocală.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea"

×
Subiecte în articol: carte cenzura
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close