Antena 3 CNN Actualitate Dr. Ţincu, mesaj pentru părinţi. "Acestea sunt semnele la care elevii trebuie ţinuţi acasă. Este esenţial în următoarea perioadă"

Dr. Ţincu, mesaj pentru părinţi. "Acestea sunt semnele la care elevii trebuie ţinuţi acasă. Este esenţial în următoarea perioadă"

Dr. Radu Ţincu, medic ATI aflat în prima linie în lupta cu COVID, ne spune ce e important să ştie părinţii, la redeschiderea şcolilor.

Dr. Ţincu, mesaj pentru părinţi. "Acestea sunt semnele la care elevii trebuie ţinuţi acasă. Este esenţial în următoarea perioadă"
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    08 Feb 2021   •   13:55

O singură regulă încălcată poate duce la închiderea şcolilor în această pandemie de coronavirus, atrage atenţia specialistul. 

Principala responsabilitate este a părinţilor, care trebuie să ţină copiii acasă la cel mai mic semn de viroză respiratorie, care ar putea transforma clasa, sau chiar şcoala, în focar de infecţie sau o nouă explozie a cazurilor COVID-19, atrag atenţia medicii.

Dr. Ţincu: Părinţii au o mare responsabilitate, un copil cu simptomatologie trebuie supravegheat în primul rând acasă

"Părinţii au o mare responsabilitate, pentru că un copil care are simptomatologie trebuie să fie supravegheat în primul rând acasă şi în momentul în care părinţii văd că apare la copil febră, simptome de viroză respiratorie, tuse, cefalee, stare generală alterată, acesta să nu mai meargă în colectivitate.

Această responsabilitate individuală a fiecărui părinte este extrem de importantă, pentru că e foarte dificil să poţi face testare atât de rapid, încât să identifici copilul înainte ca el să poată să transmită boala. Asta cred că e esenţial în următoarea perioadă", a explicat medicul Radu Ţincu, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În plus, respectarea măsurii de distanţare fizică este prioritară în perioada care urmează, mai spune specialistul.

"Trebuie găsite soluţii pentru distanţarea fizică, mai ales în şcolile supraaglomerate, ca cei mici să nu fie în contact foarte apropiat: clase mai mici, sensuri unidirecţionale în unităţile de învăţământ, ca elevii care vin să nu se întâlnească cu cei care pleacă.

Ţincu: Un caz de COVID-19 confirmat într-o clasă poate pune în pericol întreaga clasă, dacă nu e identificat la timp

Un caz de COVID-19 confirmat într-o clasă poate pune în pericol întreaga clasă, dacă el nu este identificat la timp", atrage atenţia dr. Ţincu.

Întrebat cât de grav poate fi dacă elevii se îmbolnăvesc de COVID, medicul a spus că ei nu fac de obicei forme severe ale bolii, însă există, totuşi, şi unele situaţii din acestea.

"Din fericire, copiii nu fac forme grave de COVID-19. Mulţi dintre ei sunt chiar asimptomatici, dar, din nefericire, reprezintă un vector important de transmitere către grupele vulnerabile - bunici, părinţi.

Dr. Radu Ţincu: Atenţie la fomele inflamatorii post-COVID la copii!

Dar copiii pot face acele forme inflamatorii post-COVID, care pot apărea până la 3-4 săptămâni după vindecare şi care poate cuprinde mai multe organe.

De aceea, e important ca un copil care a avut COVID să fie în continuare monitorizat la domiciliu sau prin medicul pediatru", a recomandat dr. Radu Ţincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Capitală.

×
Subiecte în articol: Radu Țincu şcoli COVID
Parteneri
Data de la care românii vor putea călători fără viză în SUA!
x close