Antena 3 CNN Actualitate Doar 80 de paturi libere la ATI în ţară. Când va fi depăşită capacitatea de spitalizare la Terapie Intensivă

Doar 80 de paturi libere la ATI în ţară. Când va fi depăşită capacitatea de spitalizare la Terapie Intensivă

Autorităţile trebuie să ia măsuri mai dure iar efectul acestor măsuri trebuie să fie mai puternic decât menținerea unui plafon de 8.000-9.000 de infectări pe zi. În caz contrar, posibilitatea sistemului sanitar românesc de a prelua pacienţi la Terapie Intensivă va fi depăşită în curând.

Doar 80 de paturi libere la ATI în ţară. Când va fi depăşită capacitatea de spitalizare la Terapie Intensivă
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    27 Noi 2020   •   13:45

Avertismentul a fost făcut de medicul de Terapie Intensivă Radu Ţincu (foto), într-o intervenţie la un post de televiziune, citată în presa centrală.

"Situația în ATI se va degrada, deoarece acest platou este mult prea mare pentru capacitatea de terapie intensivă a României. Am văzut asta în zonele de focar, unde s-a ajuns ca mulți dintre pacienți să aștepte perioade lungi în camerele de gardă", a explicat medicul.

Potrivit acestuia, un pacient în stare gravă are nevoie de două-trei săptămâni în terapie intensivă.

El mai spune că "este obligatoriu" ca autoritățile să reevalueze eficiența măsurilor, pentru că, dacă restricţiile actuale pot doar să producă o stabilizare a infectărilor noi pe un anumit platou, înseamnă că nu sunt suficiente.

 "Cele 80 de paturi rămase sunt foarte puține, întrucât zilnic, la platoul existent, se va ajunge în câteva săptămâni la câte 300 de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă", a concluzionat Radu Țincu.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close