Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Acțiuni militare pentru eliberarea unei porțiuni a teritoriului ocupată de o forță ostilă

Radu Tudor: Acțiuni militare pentru eliberarea unei porțiuni a teritoriului ocupată de o forță ostilă

Radu Tudor: Acțiuni militare pentru eliberarea unei porțiuni a teritoriului ocupată de o forță ostilă
Sursa foto: Foto: MApN/Facebook
21 Iul 2017   •   11:42

Radu Tudor publică, pe blog, un amplu material în care este descris scopul celui mai amplu exercitiu aliat de apărare a spațiului NATO din ultimii 27 de ani, Saber Guardian 2017, care tocmai s-a încheiat. 

Astfel, potrivit MApN, pe teritoriul țării noastre a fost o desfășurare de forțe impresionantă, la fel și în Bulgaria și Ungaria, după un scenariu fictiv în care peste 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere, cu peste 3.000 de mijloace tehnice, dintre care 90 de aeronave de luptă și transport, au desfășurat acțiuni militare pentru eliberarea unei porțiuni a teritoriului ocupată de o forță ostilă.

SG17 a demonstrat capacitatea de reacţie şi descurajare a ţărilor aliate şi partenere într-un scenariu de apărare colectivă, prin exersarea proiectării forţei.

Doar pe teritoriul României, aproximativ 70 de garnituri de tren, peste 400 de convoaie auto, aproximativ 50 de curse aeriene și o navă de transport maritim au adunat această forță impresionantă, fiind desfășurate exerciții în peste 20 de poligoane, centre de instruire, dar și în raioane de dislocare.

Pe timpul SG17, militarii au executat o gamă largă de acţiuni în context multinaţional, interarme şi întrunit: asalt aerian, marşuri tactice, forţare cursuri de apă, conducerea focului, manevre şi trageri reale cu tehnica tuturor categoriilor de forţe, evacuare medicală şi tratamentul răniţilor.

Citește continuarea pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close