Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "Nu este exclus să ne trezim cu militari ruşi pe unul din brațele Deltei Dunării"

Radu Tudor: "Nu este exclus să ne trezim cu militari ruşi pe unul din brațele Deltei Dunării"

Radu Tudor, analist militar, a analizat harta războiului dintre Rusia şi Ucraina şi a explicat dacă Vladimir Putin îşi face un culoar pentru a ajunge la granițele cu România.

Radu Tudor: "Nu este exclus să ne trezim cu militari ruşi pe unul din brațele Deltei Dunării"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    24 Feb 2022   •   16:50

"România este ţara membră NATO cu cea mai mare frontieră cu Ucraina. Detaliul cel mai important, din punctul meu de vedere, este zona de sud a Ucrainei care are o limită teritorială, o frontieră exact cu unul din canalele Deltei Dunării.

Dacă Vladimir Putin, în nebunia care l-a cuprins, va trimite trupe în această zonă ele vor putea face joncțiunea, din păcate, cu armata a 14-a din Transnistria. 

Acolo unde sunt peste 2.500 de militari ruşi înarmaţi până în dinți şi care ar putea, Doamne ferește, nu ştim ce e exact în mintea lui, nu este exclus să ne trezim cu aceşti militari ruşi pe unul din pe unul din brațele Deltei Dunării. 

"Ceea ce vedem noi acum este dispariția unui stat de pe harta lumii"

Vladimir Putin a spus de două ori până acum că Ucraina nu are dreptul să existe. Deci ceea ce vedem noi acum este dispariția unui stat de pe harta lumii. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în mii de ani.

Practic, un stat să fie spulberat prin forța militară a unor invadatori şi să spună nu se mai numește Ucraina, se numește Rusia, nu se mai numește poporul ucrainean, se numește poporul rus, iar toţi cei din jur care încercați să vă opuneți vă amenințăm şi pe voi  că am putea să facem la fel şi cu țările voastre.

"Putin a dat ordin armatei ruse să invadeze total Ucraina"

Din acest punct de vedere, demonstrează foarte clar că Putin a dat ordin armatei ruse să invadeze total Ucraina, nu doar cele două republici separatiste Donetsk si Lugansk.

Dacă vor cuceri capitala Kiev primul element va trebui să vedem dacă va înlătura de la putere pe Zelenski, pe guvernul legitim prin violență sau prin crimă.

Mă aștept ca o bună parte din liderii Ucrainei să fie uciși. Mă aștept ca eliminarea lor fizică să creeze terenul propice pentru  instalarea unei marionete a Moscovei la Kiev şi apoi ceea ce urmează desființarea statului ucrainean.

Dacă se apropie de gurile Dunării şi fac această mișcare în timp ce noi vorbim vin întăririle", a spus Radu Tudor, analist militar la Antena 3. 

 

×
Subiecte în articol: radu tudor razboi Rusia Ucraina
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close