Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Avocaţii părţii condamnate NU au voie să vadă mandatele de siguranţă naţională, în baza cărora clienţii sunt anchetaţi

Radu Tudor: Avocaţii părţii condamnate NU au voie să vadă mandatele de siguranţă naţională, în baza cărora clienţii sunt anchetaţi

Radu Tudor:  Avocaţii părţii condamnate NU au voie să vadă mandatele de siguranţă naţională, în baza cărora clienţii sunt anchetaţi
18 Feb 2015   •   20:00

Preşedintele Klaus Iohannis le plânge de milă magistraţilor de la ICCJ.  La prima sa vizită la Înalta Curte, şeful Statului a remarcat că magistraţii lucrează mult peste program şi că ar fi necesară schimbarea condiţiilor de muncă. Vizita lui Klaus Iohannis vine ca urmare a invitaţiei adresate de şefa Instituţiei, Livia Stanciu.

"Preşedintele Klaus Iohannis ar fi avut aceeaşi părere despre Curtea Superbă de Justiţie, dacă pierde procesul cu ANI?", a Întrebat Radu Tudor în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "La Ordinea Zilei".

"Din punct de vederere al remarcilor tehnice, da are dreptate. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt grave probleme de logistică, grave probleme de spaţiu. Forul suprem de justţie în România munceşte în nişte condiţii groaznice", a mai declarat Radu Tudor.

"Faptul că preşedintele care tocmai a câştigat un proces la ÎCCJ se duce şi se pupă cu preşedintele Curţii, este un pic în contrapondere cu ceea ce a afirmat la CSM".

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a declarat, miercuri, după vizita pe care preşedintele Klaus Iohannis a făcut-o la sediul instituţiei, că acesta i-a transmis că "nu şi-a putut imagina că în astfel de condiţii îşi pot desfăşura activitatea judecătorii".

Livia Stanciu a mai precizat că "preşedintele Iohannis a spus că va face toate demersurile necesare pentru a se putea găsi o soluţie, chiar dacă ar fi temporară, dar o soluţie, care să permită, totuşi, desfăşurarea activităţii instanţei supreme, cât de cât în condiţii de normalitate".

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, miercuri, la ora 11.00, o vizită la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României (ÎCCJ), la invitaţia preşedintei acestei instituţii, Livia Stanciu, potrivit programului oficial al şefului statului, transmis de Administraţia Prezidenţială. 


×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close