Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "Redevine România grânarul Europei?" Jurnalistul remarcă exporturile masive, în timp ce prețul pâinii crește

Radu Tudor: "Redevine România grânarul Europei?" Jurnalistul remarcă exporturile masive, în timp ce prețul pâinii crește

Jurnalistul Radu Tudor a remarcat avântul pe care l-au luat exporturile de cereale românești și a postat un clip edificator în acest sens.

Radu Tudor: "Redevine România grânarul Europei?" Jurnalistul remarcă exporturile masive, în timp ce prețul pâinii crește
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2021   •   15:54

"Redevine România grânarul Europei? Zeci de tiruri încărcate cu grâu stau la coadă să descarce în Portul Agigea. Producătorii români par să fie pe profit anul acesta, iar exportul ar putea genera efecte bune pentru economia românească. Grație privaților, care lucrează non-stop, plătind taxe și impozite", a scris Radu Tudor pe Facebook.

#Romania redevine grânarul Europei? Zeci de tiruri incarcate cu grau stau la coada sa descarce in Portul Agigea. Producatorii romani par sa fie pe profit anul acesta, iar exportul ar putea genera efecte bune pentru economia romaneasca. Gratie privatilor care lucreaza non stop, platind taxe si impozite. #Romania, #export, #grau, #economie, #RaduTudor

Publicată de Radu Tudor (radu-tudor.ro) pe Duminică, 15 august 2021

Însă exporturile, cu tot cu efectele lor potențial pozitive în economie, nu le-au adus românilor prea multe motive de satisfacție personală.

Presa a remarcat că, în anul în care se estimează o producție record de cereale în țara noastră, românii plătesc mai mult pentru pâine.

Oficialii din Ministerul Agriculturii dau vina pe majorările de tarife de la curent și gaze.

Ei recunosc însă și că România trimite peste granițe milioane de tone de cereale, pentru a importa apoi produse de panificație congelate.

România, prima în Europa la exporturile de cereale

De la 1 iulie până în prezent, România a exportat în afara Uniunii Europene aproximativ 1 milion de tone de cereale, potrivit datelor Comisiei Europene.

Din această cantitate, orzul a reprezentat mai mult de jumătate: peste 537.000 de tone.

România a mai exportat 430.000 de tone de grâu și circa 41.300 de tone de porumb.

Țara noastră este în acest moment cel mai mare exportator de cereale din UE, fiind urmată de Franța.

Potrivit estimărilor celor de la Clubul Fermierilor Români, producția totală de cereale a României ar putea depăși anul acesta 34 de mi­lioane de tone.

×
Subiecte în articol: radu tudor grânarul Europei
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close