Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor explică de ce este de acord cu numirea Procurorului General în CSAT

Radu Tudor explică de ce este de acord cu numirea Procurorului General în CSAT

Radu Tudor explică de ce este de acord cu numirea Procurorului General în CSAT
24 Feb 2016   •   13:24
Procurorul general al României vrea să fie membru de drept al CSAT.

Potrivit unui comunicat al Parchetului general, participarea acestuia la şedinţe ar însemna reprezentarea puterii judecătorești la cel mai înalt nivel.

Realizatorul emisiunii Punctul de Întâlnire, Radu Tudor, a explicat, miercuri, într-o intervenție telefonică în emisiunea Se întâmplă în România, că i se pare o idee bună ca Procurorul General să fie membru în CSAT.

Radu Tudor a explicat că prezența acestuia în Consiliul Suprem de Apărare al Țării ar completa dimensiunea siguranței naționale, în condițiile în care șefii SRI și SIE sunt membri de drept în CSAT.

Dacă informatorul este în CSAT, anchetatorul nu ar putea să fie și el? De drept. șefii SRI și SIE fac parte din CSAT, cei care informează Parchetul General în legătură cu toate spețele de încălcare a legilor siguranței naionale. Cel care anchetează și depistează și întocmește rechizitoriile ar trebui să fie acolo, completează foarte bine dimensiunea de siguranță națională.  Mie mi se pare în regulă, pentru că de obicei Procurorul General este invitat în asemenea ședințe. Ori povestea asta a completării CSAT cu Procurorul General mie mi se pare în regulă, indiferent de numele persoanei. Eu cred că actualul Procuror General interimar are suficientă experiență profesională să răspundă unei astfel de provocări, dar este și mai interesant pentru viitorul Procuror General, numit de președintele Klaus Iohannis. Ar putea fi o întărire a influenței președintelui Klaus Iohannis în CSAT. Și urmează să fie numit foarte, foarte repede, în maxim două luni vom avea un nou Procuror General.”

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close