Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Culisele unui comunicat ce a învolburat România

Radu Tudor: Culisele unui comunicat ce a învolburat România

Radu Tudor: Culisele unui comunicat ce a învolburat România
28 Noi 2017   •   21:04

Radu Tudor face o analiză a culiselor comunicatului Departamentului de Stat al SUA, privind legile Justiției din România.

1.Presedintele PNL Ludovic Orban a fost saptamana trecuta in SUA. El a avut intalniri si la Departamentul de Stat, unde in mod evident a criticat puternic initiativa PSD-ALDE privind modificarea legilor justitiei. Data fiind incapacitatea cronica a Guvernului si a majoritatii parlamentare de a avea o relatie minim functionala la Washington pentru a explica demersul lor pe justitie, reactia Departamentului de Stat a venit in consecinta

2.Exista cateva erori de abordare in comunicatul Departamentului de Stat. Exprimarea ingrijorarii fata de o initiativa a unui minister sau a parlamentului trebuia facuta prin canale oficiale, in discutie directa. Nu in public, printr-un comunicat de presa. Asa cum scrie si fostul ministru Catalin Predoiu, in mod paradoxal, initiativa Departamentului de Stat al SUA starneste reactii vehemente anti-americane, extrem de periculoase si daunatoare in actualul context strategic. In plus, dezbaterea din Parlament implica toti factorii vizati intr-un proces democratic, iar continutul comunicatului pare usor defazat fata de evolutiile din ultima saptamana, scrie Radu Tudor.

Continuarea, AICI

×
Subiecte în articol: comunicat radu tudor
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close